Solliciteren bij DRV

Werken bij DRV
Solliciteren bij DRV als accountant of adviseur

Solliciteren bij DRV

Werken bij DRV

Het sollicitatieproces is bedoeld om te beoordelen of er een goede, duurzame match te maken is tussen jou en onze organisatie. In het sollicitatieproces proberen we je beter te leren kennen. Uiteraard krijg jij ook de mogelijkheid om DRV beter te leren kennen en geven we je een beeld van de functie. We kijken of er een klik is en of we ook allebei volop mogelijkheden zien voor een langdurige, vruchtbare samenwerking. Het sollicitatietraject loopt vaak middels onderstaande stappen, maar het kan zijn dat het traject iets wordt aangepast wanneer dat nodig is.

1. Sollicitatie bij DRV

Als kandidaat maak je je interesse in een functie bij DRV kenbaar. Aanleiding kan een vacature zijn, maar je kunt natuurlijk ook een open sollicitatie sturen. Wij ontvangen graag je CV en motivatie. Binnen enkele dagen laten we weten of we met je in gesprek gaan. Uiteraard kan je ook voordat je solliciteert, eerst contact met ons opnemen. Wij vertellen je graag meer over de functie, de organisatie en de mogelijkheden op de lange termijn.

2. Eerste oriënterend gesprek

Het oriënterende gesprek vindt plaats op de vestiging waar de functie wordt uitgeoefend, de ‘standplaats’. Dit eerste gesprek is vaak met twee collega’s die je uitgebreid inzicht kunnen geven in DRV als organisatie en de functie waarop je solliciteert. Wij zien het gesprek als een persoonlijke kennismaking waarbij we over en weer verwachtingen kenbaar maken. Hebben we beiden het gevoel dat er een match is, dan gaan we graag het tweede gesprek in!

3. Tweede gesprek

Het tweede gesprek gaat meer inhoudelijk over de functie en je toekomstperspectief en is met directe collega’s van de afdeling waar je komt te werken. Bij dit gesprek sluit meestal een partner van de vestiging aan. Belangrijke gespreksonderwerpen zijn jouw wensen, kwaliteiten en ambities, zodat we een inschatting kunnen maken van wat we je op korte en langere termijn kunnen bieden. Na afloop van dit gesprek bepalen we of je verder gaat in de procedure en in aanmerking komt voor het afnemen van een assessment.

4. Assessment

Een assessment of drijfverentest meet je persoonlijkheid en capaciteiten. Een assessment wordt niet in alle gevallen afgenomen. Dit is afhankelijk van de functie waarop je solliciteert bij DRV.

5. Aanbod

Als duidelijk is dat we samen verder willen, doen we je een passend aanbod.

6. Succesvolle carrière

We gaan vol vertrouwen de samenwerking aan en bieden jou alle mogelijkheden om jouw loopbaan bij DRV tot een succes te maken.

7. Kennismaking met DRV: Werken in de echte economie

Ieder jaar verwelkomen we veel nieuwe gezichten die samen met ons komen werken ‘in de echte economie’. Vier keer per jaar maken we uitgebreid kennis met deze groep tijdens een van de DRV Introdagen. Nieuwe collega’s ervaren dan wat het ‘Werken in de echte economie’ inhoudt. Oftewel, geen ellenlange rapporten schrijven, maar de handen uit de mouwen steken. We gaan op bezoek bij een cliënt en deze cliënt vertelt over zijn/haar onderneming, uitdagingen als ondernemer en toekomstplannen. Natuurlijk wordt er ook kennisgemaakt met DRV door middel van een presentatie van de Raad van Bestuur.

Wil je meer weten over het sollicitatieproces of één van onze vacatures? Neem dan contact op met Ylva Spiekerman van Weezelenburg via y.spiekerman@drv.nl of 06-46058268 of met Lotte van Gastel via l.van.gastel@drv.nl of 06-15253265.