Doorgroeien naar management functies

Werken bij DRV
Management Development Programma van DRV

Doorgroeien naar management functies

Werken bij DRV

Medewerkers met de kwaliteiten en de ambitie om zich te ontwikkelen tot manager, nodigen we uit voor diverse development programma's.

Persoonlijke coaching en ontwikkeling

We kennen twee typen managers: professionals die zich vakinhoudelijk specialiseren en professionals die verantwoordelijkheid dragen voor een cliëntengroep of specifieke dienstverlening. In beide gevallen leid je een team. Op basis van jouw competenties en ambities werken we doelgericht toe naar het bereiken van een managementpositie. Daarvoor nemen we in het persoonlijk ontwikkelingsplan concrete doelstellingen op. Je krijgt actieve ondersteuning om de gewenste groei te realiseren. Persoonlijke coaching staat daarin centraal.

Managementtraining en -opleiding binnen en buiten DRV

Het zwaartepunt van de ontwikkeling van management competenties ligt op ondernemerschap, empathisch leiderschap en strategisch adviseurschap. Daarvoor bieden we naast coaching ook ondersteuning in de vorm van training en opleiding aan.

Opleiding en training blijven gedurende je gehele loopbaan bij DRV relevant, zowel gericht op het ontwikkelen van persoonlijke competenties als vaktechnische ontwikkeling. Een deel van de opleidingen en trainingen volg je bij externe opleiders en een deel bij DRV. DRV biedt als erkend opleidingsinstituut trainingen incompany aan. De DRV Academie organiseert bijvoorbeeld de meerdaagse DRV Summercourse en webinars over een specifiek vaktechnisch onderwerp. Er is daarbij veel aandacht voor kennisdeling tijdens de vaktechnische vergaderingen.

Management development tot de top

Vervolgstappen in je carrière kun je zetten binnen de vestiging waar je als (young) professional bent gestart, en elders binnen de organisatie; op een andere vestiging of bijvoorbeeld bij een van de gespecialiseerde diensten.

Na het bereiken van de managementpositie steken we in op verdere doorgroei naar een senior managementfunctie en vervolgens een directiefunctie of partnerschap. Bij die ontwikkeling is naast de vestigingsdirectie een speciale commissie betrokken, bestaande uit leden van de maatschap. Voor een directiefunctie is het schrijven van een ondernemingsplan een van de vereisten.