Doorgroeien naar management functies

Werken bij DRV
Management Development Programma DRV

Doorgroeien naar management functies

Werken bij DRV

Leiders zijn belangrijk in onze organisatie. Ze creëren waarde voor onze cliënten in de echte economie en helpen collega’s in hun ontwikkeling. Ze waarborgen onze kwaliteit, zijn ondernemend en helpen mee onze praktijken te laten groeien. Wij zijn ervan overtuigd dat je die belangrijke rol het beste kunt spelen als je de beste versie van jezelf wordt. Daar helpen we je bij met onze leiderschapsprogramma’s. Bovendien helpen de programma’s ons om talenten aan ons te blijven binden.

Sterke punten ontwikkelen

Wanneer je start bij DRV, bieden wij je de ondersteuning om jezelf verder te ontwikkelen op basis van je sterke punten. Die kunnen liggen op vaktechniek, kennisoverdracht, op anderen helpen zich te ontwikkelen, commercialiteit, ondernemerschap en strategisch advies. Samen stippelen we een route uit voor verdere ontwikkeling. Met ontwikkelgesprekken, mentoring en coaching, en ook met development programma’s.

Managementtraining en -opleiding binnen en buiten DRV

Het zwaartepunt van de ontwikkeling van management competenties ligt op ondernemerschap, persoonlijk leiderschap en strategisch adviseurschap. Daarvoor bieden we naast coaching ook ondersteuning in de vorm van training en opleiding aan.

Opleiding en training blijven gedurende je gehele loopbaan bij DRV relevant, zowel voor het ontwikkelen van persoonlijke competenties als jouw vaktechnische ontwikkeling. Een deel van de opleidingen en trainingen volg je bij externe opleiders en een deel bij DRV. DRV biedt als erkend opleidingsinstituut intern trainingen aan. De DRV Academie organiseert bijvoorbeeld de meerdaagse DRV Summercourse en diverse webinars over een specifiek vaktechnisch onderwerp. Er is daarnaast veel aandacht voor kennisdeling tijdens de vaktechnische vergaderingen.

Management development tot de top

Vervolgstappen in je carrière kun je zetten binnen de vestiging waar je als (young) professional bent gestart. Maar ook elders binnen de organisatie; op een andere vestiging of bijvoorbeeld bij een van onze gespecialiseerde diensten. Na het bereiken van een managementpositie zetten we in op verdere doorgroei naar een senior managementfunctie en vervolgens een directiefunctie of partnerschap.

Aansluitend op de verschillende niveaus hebben we drie development programma’s samengesteld om jezelf als persoonlijk leider te ontwikkelen. De drie development programma’s volgen je gedurende je carrière. Met passende ondersteuning op elk moment in je loopbaan, zorgen we dat je duurzaam met plezier en voldoening werkt en steeds beter wordt, op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Personal Development programma

Voor medewerkers met de ambitie om door te groeien naar de functie van Manager, hebben we een uitdagend development programma samengesteld. Tijdens het Personal Development programma werken we samen aan jouw persoonlijk leiderschap. Aan de hand van een aantal beproefde modellen leer je waar jouw krachten liggen en hoe je deze op de beste manier kunt inzetten. Je leert je valkuilen (onder)kennen en hoe je hier op een passende en effectieve manier mee omgaat. Daarnaast leer je hoe je je eigen gedrag kunt afstemmen op dat van anderen, hoe je effectief invulling kunt geven aan jouw rol als leidinggevende en welke leiderschapsstijl het beste bij jou past. Ook je gespreksvaardigheden worden tijdens programma getraind, zodat je leert hoe je professionele adviesgesprekken met cliënten kunt voeren.

Hiervoor bieden we een afwisselend en interactief programma met een goede balans tussen theorie en praktijk. Het personal development programma, voor onze aankomend managers, duurt één jaar en bestaat zowel uit groepssessies als individuele coachingmomenten.

Management Development programma

Dit intensieve development programma is voor de Managers die de ambitie hebben om door te groeien naar de functie van Senior Manager. Het Management Development Programma leert je het beste uit jouw team te halen en daarmee betere resultaten te realiseren. Thema’s die hierbij aan bod komen zijn: sturen op talent, creëren van eigenaarschap bij medewerkers, omgaan met weerstand, geven van feedback en teamontwikkeling. Daarnaast leer je resultaten te verbeteren door jouw sales kwaliteiten optimaal in te zetten. Tijdens het programma werk je aan een portfolio waarin je laat zien hoe je met jouw ontwikkeling bezig bent. Het volledige programma duurt twee jaar.

Leadership Development programma

Met dit development programma willen we een bijdrage leveren aan de persoonlijke- en professionele ontwikkeling van onze Senior Managers. Met een intensief traject zoeken we de verdieping op het gebied van leiderschap en ondernemerschap. Het programma richt zich op zowel jouw interne als externe rol. Zo leer je hoe je van invloed kunt zijn op jouw team en hoe je meer uit bestaande cliënten haalt. Daarnaast leer je hoe je het maximale resultaat haalt uit de zichtbaarheid in de eigen regio en hoe je effectief een potentiële cliënt benadert. Met deze leerpunten wordt de verbinding gezocht met de identiteit, missie en visie van DRV. Het programma duurt twee jaar en bestaat uit acht modules. Deze modules bestaan uit groepssessies en individuele ‘coachcalls’.