Jesper Wiegmans DRV

'Ik krijg de ruimte om zelf iets te organiseren'

Artikel

Jesper Wiegmans is Belastingadviseur bij DRV Accountants & Adviseurs. Ontdek waarom hij het werken in de echte economie zo leuk vindt.

"Toen ik begin 2014 via een recruiter in contact kwam met DRV, kreeg ik meteen een goed gevoel over de organisatie. Je krijgt een begeleider en veel ruimte om je te ontwikkelen. Dat sprak mij zeer aan. Op dit moment werk ik ruim 3,5 jaar bij DRV.

Als Belastingadviseur ben ik voornamelijk bezig met reviews van aangiftes inkomsten- en vennootschapsbelasting die de accountancy-afdeling heeft opgesteld. Daarbij kijken we uiteraard of er nog advieskansen te behalen zijn. Bijvoorbeeld een ondernemer die veel winst maakt, maar wel inkomstenbelasting afdraagt: is hij niet beter af met een bv? Verder geniet ik van mijn rol als interne vraagbaak fiscale vragen. Daar leer ik zelf ook veel van door in de wet en in de jurisprudentie te zoeken.

Young professional bij DRV

Als young professional word je overal bij betrokken binnen DRV, zoals bij interne projecten. Momenteel ben ik bezig met DRV Online, een portal waarin we alle communicatie met onze cliënten kunnen centraliseren. Jaarrekeningen, aangiftes en straks ook andere documenten zoals aktes van oprichting komen hierin te staan. ICT wordt een steeds groter onderdeel van ons vak, dus het is interessant om mee te werken aan deze ontwikkelingen.

Ruimte voor initiatieven

Naast mijn werkzaamheden als Belastingadviseur krijg ik de ruimte om andere initiatieven te nemen. Zo merkte ik dat er onder jonge DRV’ers behoefte was aan een vaktechnisch overleg. Toen heb ik de vorige voorzitter Bureau Vaktechniek Fiscaal gevraagd of ik wat mocht organiseren. Inmiddels ben ik nauw betrokken en organiseer ik het jonge fiscalisten overleg, het vaktechnisch overleg voor young professionals.

Het jonge fiscalisten overleg is een interactieve sessie waarin we eens per kwartaal een actueel onderwerp bespreken, zoals onlangs de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA). Je ziet je collega’s, leert mensen kennen en wisselt vakkennis uit. En wat blijkt? Als jonge mensen sparren op hun eigen niveau, dan delen ze veel sneller, omdat het laagdrempelig is. Op deze manier ontdekken we bovendien wat ieders kwaliteiten zijn en kunnen de jonge fiscalisten zich ontwikkelen tot toekomstige sparringpartners.

Het optimale bereiken

Ik ben vroeg wakker, investeer in mezelf en in het bedrijf. Dienstbaar zijn, daar geniet ik van. Of ik nu iets voor een collega of een cliënt doe. Het optimale proberen te bereiken en kwaliteit waarborgen. Ik doe dat graag voor ondernemers in het mkb. Multinationals zijn te veel een ver-van-mijn-bed-show. Het mkb is concreet, met korte lijnen. Daar hou ik van. En zolang ik plezier heb in mijn werk blijf ik ook initiatief nemen. Dat betaalt zich terug. Ik was Junior Belastingadviseur en werd per 1 januari 2017 Belastingadviseur en kreeg een auto van de zaak. Initiatief wordt bij DRV zeker beloond.”

Wie ben ik?

  • Naam: Jesper Wiegmans
  • Functie: belastingadviseur
  • Leeftijd: 28
  • Werklocatie: Goes en 1 x per twee weken Roosendaal
  • Bij DRV sinds: februari 2014
  • Motto: ‘Stay positive, be strong and believe in yourself’
  • Connectie maken met Jesper op LinkedIn

Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij DRV? Like dan onze werken bij DRV-Facebookpagina voor meer van dit soort blogs en updates.

Hebben we je interesse gewekt?

DRV Accountants & Adviseurs heeft oog voor talent. Talent is er in vele soorten en maten, iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten. We staan open voor persoonlijke verschillen en voor de ontwikkeling van je talent. We vinden het belangrijk om je te stimuleren in je professionele en persoonlijke groei. Zo kun we jouw talenten ontwikkelen. Bekijk de actuele vacatures.