Accountant Michael Bick Werken in de echte economie

20 toppers voor de echte economie

Artikel

Datum: 10 november 2017
Door: Michael Bick, lid Raad van Bestuur

Expertise of branche: Werken bij DRV

“Onze mensen hebben ruimte nodig voor ontwikkeling en een leuk privéleven. Onze cliënten willen dat we meer tijd voor ze hebben. Er staan zelfs cliënten aan de poort te wachten. Daarom zetten we alles op alles om voor de Kerst 20 toppers in de accountancy aan te trekken. Je kunt mij appen of bellen op mijn mobiele nummer om te horen waarom DRV zo’n verschrikkelijk leuk bedrijf is. Ook andere partners zijn dag en nacht te bereiken voor kandidaten die het juiste gevoel hebben bij familiebedrijven en die echt goed zijn in hun vak.

Tegengas en mouwen opstropen

Werken in de echte economie is echt anders dan werken voor een grootbedrijf. Voor ondernemers in de echte economie ben je een gesprekpartner die meedenkt. Niet iemand die uitvoert wat wordt gevraagd, maar iemand die tegengas durft te geven als het moet, en mee de mouwen opstroopt als het kan of nodig is. Natuurlijk moet je in die rol groeien. Maar vergis je niet, ben je bij de cliënt aan het werk, dan komen de vragen vanzelf. Jij doorziet het hele bedrijf en bekijkt dat vanuit jouw professie. Die kennis en jouw mening stellen ondernemers enorm op prijs. Bij onze cliënten geldt wat bij DRV ook geldt: iedereen is belangrijk voor een goed resultaat; je doet het samen.

Gezellig zonder ellebogen

Wat ik leuk vind aan ons bedrijf, is dat er natuurlijk hard wordt gewerkt, maar dat we het ook gezellig hebben met elkaar. Iedereen wil anderen helpen beter te worden; geen ellebogen maar uitgestoken handen. En nee, natuurlijk gaat bij ons ook niet alles goed. Maar in een goede, open sfeer kun je bijna alles oplossen. We kennen elkaar, leren van elkaar en dagen elkaar uit net even die stap extra te zetten om een nog hogere kwaliteit te krijgen.

Kwaliteit en innovatie

Aan kwaliteit doen we geen concessies. Wij willen het beste kantoor zijn voor familiebedrijven en dus ligt kwaliteit aan de ketting. Onze processen willen we zo slim en efficiënt mogelijk inrichten zodat we tijd genoeg hebben voor juist die extra stap in kwaliteit. We hebben fors geïnvesteerd in operationele optimalisatie. Dat geeft ons meer tijd voor onze cliënten. De investering in kwaliteit zorgt ervoor dat we slimmer en beter werken, wat leidt tot extra meerwaarde. Onze cliënten hebben recht op die meerwaarde. Wij moeten beduidend beter, sneller en slimmer zijn op alles wat samenhangt met hun financiële huishouding dan zijzelf; in staat zijn om te zeggen waar het beter kan en hoe.

Uitdagingen in ondernemerschap

Juist door digitalisering, automatisering en alles wat met enorme hoeveelheden data mogelijk is, worden onze cliënten én wij uitgedaagd tot een strategische heroriëntatie. Menig ondernemershart stroomt sneller door alle kansen die dat biedt, ook dat van mij. En daarom wil ik mensen om mij heen die dat snappen en die onze organisatie en die van onze cliënten in de echte economie helpt succesvol te zijn in 2018, 2020, 2030 en verder.”

Benieuwd naar onze actuele vacatures? Bekijk ze dan hier!

Deze 10 partners kun je appen of bellen:

Michael Bick RA, partner en lid Raad van Bestuur, vestiging Oud-Beijerland, zoekt vooral collega’s voor de controlepraktijk.
06-54632263

mr. drs. Dirk van Dorsselaer RB, aankomend partner, vestiging Breda, zoekt collega’s voor de samenstel- en fiscale praktijk.
06-21139086

mr. Mariëlle Spuijbroek RB, partner en lid DRV Bureau Vaktechniek Fiscaal, vestiging Sliedrecht, zoekt fiscalisten voor diverse vestigingen.
06-23955690

Marco Utermark AA, partner en verantwoordelijk voor hrm-beleid, vestiging Goes, zoekt collega’s voor de samenstelpraktijk.
06-46348279

Loek Vergeer RA, partner, vestiging Rotterdam, zoekt collega’s voor controlepraktijk.
06-52544047

Hans Vermeule RA, partner en lid Raad van Bestuur, vestiging Middelburg, zoekt collega’s voor de controlepraktijk.
06-52464685

Harry Verweij AA, partner, vestiging Rotterdam, zoekt collega’s voor de samenstelpraktijk.
06-22380353

Drs. Marco Vijverberg RA, partner, vestiging Naaldwijk, zoekt collega’s voor de samenstel- en controlepraktijk.
06-18846458

Lorenz van der Vliet RA, partner en hoofd DRV Bureau Vaktechniek, vestiging Roosendaal, zoekt collega’s voor de controle- en samenstelpraktijk.
06-21865244

Martin Witt RA, partner en mede verantwoordelijk voor implementatie DRV Pro, vestiging Sliedrecht, zoekt collega’s voor de samenstelpraktijk en voor implementatie DRV Pro bij cliënten.
06-50466652