Student company, een concept van stichting Jong ondernemen, is een leervorm waarbij 9 studenten van verschillende opleidingen samen een ‘bedrijf’ starten. Soms leidt een mooi product en goede begeleiding tot een waar succesverhaal. De “Zeeuwse Knop Stop” is daar een goed voorbeeld van.

Vertrouwen winnen

Chantal van de Ven, van student company, vertelt over haar succes en hoe dit tot stand is gekomen: “Mijn bedrijfje heeft de “Zeeuwse Knop Stop” bedacht. Een metalen wijnstop met een gegoten Zeeuwse Knoop. Het duurde echter erg lang voordat ons product werd aangeleverd vanuit China. Veel mensen verloren daardoor het vertrouwen in onze student company. Maar toen we de voorraad eenmaal hadden ontvangen, hebben we het tegendeel bewezen. Alle 500 wijnstoppen waren binnen een week verkocht! We moesten daardoor heel hard werken, waaronder de administratie bijhouden en op het laatste moment nog snel alle adressen langs om de wijnstoppen te bezorgen. Vanwege het doorslaande succes hebben we nog een tweede partij besteld. We hadden inmiddels ook al weer een aantal bestellingen ontvangen. En net zoals de eerste keer waren deze binnen no-time verkocht. Dit hadden we niet verwacht, iedereen was verbaasd over hoe goed het ging.”

Goede begeleiding is cruciaal

Chantal vervolgt: “We kwamen er al snel achter dat zonder goede hulp van een aantal zeer ervaren professionals dit niet mogelijk was geweest. Zij hebben geholpen om onze vaardigheden te trainen door vrijwillig hun kennis met ons te delen. Gilben Maljaars, accountant bij Moore DRV, heeft ons begeleid met het bijhouden van de administratie. We gebruikten hiervoor het programma Exact Online, maar zijn hulp was erg welkom. Regelmatig deed hij controles en loste problemen samen met ons op. Ook was hij vaak aanwezig bij vergaderingen.”

In bedrijf

Uiteindelijk kreeg Chantal de kans om een doorstart te maken. Samen met een compagnon is ze vervolgens een vof gestart. “Daarna hebben we als nieuw bedrijf het modelrecht op de Zeeuwse Knop Stop aangevraagd en gekregen. Ook hebben we direct een verpakking laten maken voor de wijnstop. Bovendien hebben we ons assortiment uitgebreid met verschillende wijnen, waardoor we een grote variatie aan geschenken kunnen aanbieden.”

Meer informatie over de Zeeuwse Knop Stop en de mogelijkheden kunt u vinden op: www.zeeuwseknopstop.nl.

Bent u op zoek naar de goede begeleiding bij het opstarten van uw bedrijf? Onze adviseurs staan voor u klaar.