Sinds 2009 vormen Gerrit Cazant, Peter van Liere en Jonathan de Putter de directie van Pladdet B.V. Johathan de Putter vertelt over Pladdet en zijn advies aan andere ondernemers is: denk niet te complex en begin gewoon.

Familiebedrijf

Pladdet is een echt familiebedrijf en bestaat al sinds 1943. Jonathan: “de gebroeders Pladdet zijn ooit begonnen met het verkopen van landbouwmachines. De infrastructuur kwam na de oorlog op gang en er bleek steeds meer behoefte aan aanbouwdelen op maat. In de jaren ’60 zijn we daarom begonnen met het zelf ontwerpen van bijbehorende graafbakken. Vandaag de dag leveren we grondverzetmachines voornamelijk in Nederland en België en uitrustingsstukken wereldwijd.”

Juist geen landbouw

“Nu zijn we actief in veel sectoren maar niet meer in de agrisector. Pladdet is in de loop der jaren uitgegroeid tot een compleet handels- en productiebedrijf, waar ruim 80 mensen werken. We zijn leverancier van grondverzetmachines, intern transportmachines en een groot aantal soorten aanbouwhulpstukken. Denk hierbij aan graafbakken, grijpers, sloophamers en trilblokken. Maar ook machine-aanpassingen, zoals het verlengen van gieken, is een sterk groeiende tak. We leveren zelfs knipscharen waarmee hele bomen doorgeknipt kunnen worden. Onze klanten zijn vooral dealers en we bieden hen een compleet pakket op het gebied van producten en service. Kwaliteit en vertrouwen vinden we belangrijk. In Zeeland en in Noord-België zijn we bovendien exclusief dealer van het merk Hitachi.”

Overname in crisistijd

“Tot 2009 was mijn vader, Daan de Putter, samen met mijn oom, Ko Pladdet, eigenaar van het bedrijf. Toen ik 16 was leerde ik Gerrit kennen, een jeugdvriend die later ook familie werd, want hij is getrouwd met mijn tweelingzus. Ruim vijf jaar geleden was de bedrijfsovername. Jan Gijsel en Marc Heijens van Moore DRV in Terneuzen hebben de overdracht in 2008 begeleid. Het was een intensief maar leerzaam traject. Mede door de deskundige begeleiding van Moore DRV, maar ook van de notaris, bank en Belastingdienst is de overdracht bijzonder soepel verlopen. We namen Pladdet over eind 2008 toen de kredietcrisis net begonnen was, en ineens ben je overal eindverantwoordelijk voor. De zaken gaan goed, maar we zijn wel meteen gaan nadenken over de toekomst. Nederland is klein en de markt hier is snel verzadigd. Je gaat dan op zoek naar mogelijkheden om je markt te verbreden. “

Nuchtere boerenverstand

Daarom was de focus van Pladdet om het productengamma uit te breiden en zich ook meer te richten op nieuwe afnemers. “Naast de grondverzetsector hebben we op andere sectoren ingezet zoals sloop & recycling, overslag, bos- en spoorbouw. Hierdoor zijn we minder sectorafhankelijk. We bekijken tot ver over de grenzen waar kansen liggen voor ons. Regelmatig staan we op internationale beurzen in bijvoorbeeld Kortrijk, München, zelfs in Las Vegas en in Shanghai. Het levert ons verschillende nieuwe internationale opdrachten op! Als ondernemer kun je dus ver(der) komen, als je je ‘boerenverstand’ maar goed gebruikt.”

Maak het niet te complex

Jonathan adviseert andere ondernemers om ook gewoon te beginnen met het verbreden van hun horizon. “In veel markten gaan de zaken niet goed. Het lijkt soms moeilijk om dan in nieuwe markten te beginnen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Mensen denken soms te complex: moet ik eerst een expert aannemen? En hoe zit dat dan met mijn talenkennis? Mijn ervaring is dat je gewoon moet beginnen. Zodra je contact hebt met ondernemers in een bepaalde hoek, gaat het balletje vanzelf rollen. Nederland heeft internationaal een goed imago en je moet de Hollandse handelsgeest als voordeel gebruiken. Wij blijven in ieder geval sterk aan ons internationale netwerk bouwen en gaan door met het wereldwijd zoeken naar dealers voor onze producten.”