Bedrijven kunnen drie maanden langer uitstel van betaling krijgen van hun belastingschulden. Dit maakte staatssecretaris Vijlbrief bekend in een reactie op een motie van de Tweede Kamer. We vertellen u meer over deze regeling in dit artikel.

Uitstel verlengd tot 1 oktober

Oorspronkelijk moesten bedrijven vanaf 1 juli van dit jaar hun nieuwe belastingschulden weer gewoon betalen. Op aandrang van de Tweede Kamer is dit met drie maanden uitgesteld en hoeven bedrijven pas vanaf 1 oktober van dit jaar hun nieuwe belastingschulden te betalen.

Belastingschuld aflossen vanaf 1 oktober 2022

Het uitstel staat los van het feit dat opgebouwde belastingschulden pas vanaf 1 oktober 2022 afgelost moeten worden. De termijn waarin u kunt terugbetalen is 60 maanden (5 jaar). Uiteraard mag u de opgebouwde belastingschulden ook eerder aflossen. Het is nog niet bekend of ook deze periode van 60 maanden wordt verlengd nu de belastingschuld verder kan oplopen.

Aanvragen uitstel van betaling

Het aanvragen van uitstel van betaling moet ook voor 1 oktober van dit jaar plaatsvinden. Het kabinet doet wel een oproep om alleen gebruik te maken van de uitstelregeling als het ook daadwerkelijk noodzakelijk is. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden tot uitstel van betaling? Wij informeren u graag.