De wet verplicht ondernemers met personeel zich als ‘goed werkgever’ te gedragen. Hiervoor gelden een aantal principes: wees zorgvuldig, maak geen misbruik van uw positie, motiveer ingrijpende beslissingen, maak verwachtingen waar, behandel werknemers gelijk en zorg voor een behoorlijke verzekering. Vaak wordt goed werkgeverschap breder gezien. Zo wordt er van werkgevers verwacht dat zij bijvoorbeeld de duurzame inzetbaarheid van werknemers stimuleren, een passend salaris uitbetalen, de werk-privébalans ondersteunen en een veilige werkomgeving bieden.
Door de coronacrisis hebben horecaondernemers vooral op het vlak van personeel veel vragen. In dit webinar op 9 maart praten Hans Rook (salarisadviseur) en Kim van de Kasteele (HRM Adviseur) u bij over de personeelsperikelen in de horeca.
Mag u medewerkers ontslaan ondanks de NOW subsidie? Wie komen er bij een reorganisatie voor ontslag in aanmerking? Moet u hiervoor altijd een UWV procedure starten en moet u dan de wettelijke transitievergoeding betalen? En wat als de medewerker zich ziek gaat melden tijdens de ontslagprocedure? Op deze en veel andere vragen geven wij u graag in een webinar antwoord.