Het Belastingplan omvat een pakket aan fiscale maatregelen voor het aankomende jaar. Het Belastingplan wordt ieder jaar door de Tweede Kamer gepresenteerd op de derde dinsdag van september: Prinsjesdag. In het Belastingplan staan voorlopige fiscale maatregelen en wetsvoorstellen. De voorstellen moeten altijd nog goedgekeurd worden door de Tweede en Eerste Kamer en kunnen ook nog aangepast worden.
Op Prinsjesdag 2020 presenteerde minister van Financiën Wopke Hoekstra het Belastingplan 2021. Belangrijke thema’s waren baanbehoud, een sterkere en weerbare economie en duurzaamheid. Wij zetten kort de tien belangrijkste fiscale voorstellen en wijzigingen voor u op een rij:
Lees hier de top 10 fiscale voorstellen en wijzigingen uit het Belastingplan.
Op een aangepaste Prinsjesdag in dit bijzondere jaar door de uitbraak van COVID-19 presenteerde het kabinet de Miljoenennota 2021 en dus ook het Belastingplan 2021. Download dan ons complete kennisdocument met alle plannen voor hervormingen en maatregelen voor een beter, eerlijker en groener belastingstelsel.
Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet de Miljoenennota 2020 en dus ook het Belastingplan 2020. In de kabinetsplannen voor de komende jaren valt op dat de regering inzet op het verlagen van lasten op arbeid, het tegengaan van belastingontwijking en –ontduiking, een goed Nederlands vestigingsklimaat en een groener en beter uitvoerbaar belastingstelsel.