Moore DRV HR & Interim Services heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeftes van mkb-ondernemers op het gebied van personeel. Iedere week publiceren we een deel van de resultaten. Deze keer bespreken we het ontwikkelen van personeel. Uit het onderzoek is gebleken dat mkb-ondernemers diverse redenen hebben om de ontwikkeling van het eigen personeel te stimuleren.

Reden voor ontwikkeling

Bijna 83% van de ondernemers geeft aan dat medewerkers de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen. De redenen die hiervoor worden gegeven zijn

  • verbeteren/waarborgen van de kwaliteit in functioneren (35%);
  • brede inzetbaarheid binnen de organisatie (18.5%) ;
  • duurzame inzetbaarheid op de lange termijn (35%);
  • geen specifieke reden (12%).

Duurzame personeelsontwikkeling

Vindt u de ontwikkeling van uw personeel belangrijk voor uw organisatie? Breng dan eerst uw huidige en toekomstige situatie van uw onderneming in kaart. Stel uzelf daarbij de volgende vragen: Is het personeel in staat zich voldoende te ontwikkelen om aan de toekomstige behoefte te voldoen? En hoe kan die weg zo optimaal mogelijk worden ingezet?

Subsidie

De initiële lasten voor het inrichten van duurzame personeelsontwikkeling zijn vaak voor veel ondernemers moeilijk te dragen. U kunt daarom subsidie aanvragen voor de investering in het opleiden van uw personeel of voor het inhuren van een specialist ter ondersteuning.