Vandaag viert neushoorn Namaste in Blijdorp haar 31e verjaardag. Ook Moore DRV, dat zelf dit jaar haar 100e verjaardag viert, is van de partij op haar verjaardagsfeestje. En wel met een bijzonder cadeau. Op 1 maart vorig jaar is Moore DRV namelijk voor één jaar lang de trotse adoptieouder van de Indische neushoorn Namaste in Blijdorp geworden. Met die adoptie ondersteunde het accountantskantoor de dierentuin, om te voorkomen dat deze door de coronacrisis in haar bestaan wordt ingeperkt of zelfs bedreigd.

Helaas is ook dit jaar niet begonnen zoals de diergaarde voor ogen had: de poorten moesten gesloten blijven tot 25 januari en momenteel gelden er nog beperkende maatregelen. Om die reden heeft Moore DRV besloten nog een jaartje langer als adoptieouder verbonden te blijven aan haar favoriete neushoorn. Dat doen ze natuurlijk graag, want veel Moore DRV’ers koesteren mooie herinneringen aan deze dierentuin.

Het goede leven van Namaste

Namaste is een Indische neushoorn die 11 februari alweer 31 jaar oud is geworden. Haar dochter Karuna wordt op Valentijnsdag 5 jaar oud. Het is het zevende kalfje dat Namaste gezond ter wereld bracht, wat zeer belangrijk is om de zeer bedreigde populatie Indische neushoorns in stand te houden.

 


 

De Indische neushoorn is met haar 1500 kilo de één na zwaarste diersoort in Blijdorp. Dagelijks wordt Namaste verzorgd met vier kruiwagens met kuilgras en volle kruiwagens met rozenblaadjes. Tussendoor krijgt ze nog brokken en takken. Je moet natuurlijk iets doen op gewicht te blijven. Namaste is gek op badderen. Ze heeft een ‘buitenbad’ tot haar beschikking en in de winter in haar binnenbad in haar stal. Ook krijgt ze twee keer per week een pedicure. Kortom deze dame heeft het goed!

Wil je weten wat Namasté op dit moment doet? Volg haar dan live via de webcam. Het kan wel zijn dat de webcam op bepaalde momenten niet beschikbaar is.

Beide diepgeworteld in Rotterdam

Na de oorlog richtte de pleegvader van een van onze naamgevers, de heer Van der Veen, een administratiekantoor op in Rotterdam. Na de samenvoeging met het van oorsprong Zeeuwse kantoor De Roo & Fossen in 1990, ontstond het huidige Moore DRV (De Roo en Van der Veen). Onze roots liggen dus voor een belangrijk deel in deze wereldstad. Veel collega’s koesteren bovendien mooie herinneringen aan de best bezochte dierentuin van Nederland. Inmiddels is Moore DRV met 12 vestigingen in Zuidwest-Nederland actief en zijn Moore DRV’ers op tal van manieren betrokken bij de lokale samenleving.