Transport & logistiek
accountancy & advies

In de transportsector zijn veel veranderingen gaande. Enerzijds treedt schaalvergroting op en bundelen transportbedrijven hun krachten in fusies en overnames. Anderzijds zijn er kleinere mkb’ers die zich steeds beter weten te onderscheiden. Hoewel de verwachtingen voor de toekomst positief zijn blijft de transport & logistiek sector echter een lastige markt door het grote personeelstekort en de tarievendruk.

U heeft daarom behoefte aan een goede accountant die de transportsector begrijpt en met wie u kunt sparren. En die u helpt meer (financieel) inzicht te krijgen in uw bedrijf en tijd te besparen op uw administratie.

Onze aanpak

  • Wij weten wat er speelt in de transportsector en uw bedrijf en kunnen u zo gerichte adviezen geven en met u sparren.
  • Door uw administratie te automatiseren helpen wij u meer (financieel) inzicht te krijgen in uw bedrijf en tijd te besparen op uw administratie.
  • Wij helpen u bij uw belastingzaken en zorgen dat u de fiscale én subsidiekansen voor uw transport of logistieke onderneming optimaal benut.
  • Wij helpen u het verkrijgen van financieringen en begeleiden u bij overnames en samenwerkingen.

Sectorgroep Transport & logistiek

Ondernemers in de transportsector vinden bij Moore DRV praktisch toepasbare oplossingen. Onze cliënten in de sector transport & logistiek zijn zowel kleine als (middel)grote mkb’ers op het gebied van wegvervoer en shipping. Om cliënten een optimale dienstverlening te kunnen verlenen is in de sectorgroep Transport & Logistiek branchespecifieke kennis samengebracht met kennis op het gebied van accountancy, belastingadvies, corporate finance, personeel en subsidies.

 

Accountants in de transport en logistiek

Als transportondernemer is het cruciaal om scherp inzicht te hebben in actuele financiële stuurfactoren. Daarnaast vragen de tarievendruk, het grote personeelstekort en de toenemende complexiteit in de supply chain om een actueel inzicht om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Dat kan alleen als u de juiste managementinformatie voorhanden heeft. Met Pro zorgen we ervoor dat uw administratie snel, efficiënt en op de juiste wijze wordt verwerkt. Zo bespaart u uzelf veel tijd en veranderen gegevens in betrouwbare actuele informatie. Die informatie brengen we overzichtelijk bij elkaar in een dashboard op maat. Uw adviseur kijkt ook mee naar uw dashboard en wijst op zaken die uw aandacht nodig hebben. Zo bent u altijd op de hoogte van de ontwikkelingen en kunt u bijtijds bijsturen!

 

Btw en fiscaal voordeel

Internationale transportondernemers lopen vaak tegen een wirwar van belastingregels aan. Want hoe zit het met de btw als u goederen importeert? Welk arbeidsrecht is van toepassing op uw internationale werknemers? En hoe moet de loonadministratie worden gevoerd? Onze fiscalisten staan u bij om uw individuele situatie belastingtechnisch zo optimaal mogelijk in te richten. Ook op internationaal gebied. Doordat we zijn aangesloten bij het internationale netwerk Moore kunnen wij ondernemers volledig ondersteunen bij grensoverschrijdende activiteiten.

Overnames binnen de Transport & Logistiek

Om concurrerend te kunnen blijven zet schaalvergroting steeds verder door in het weg- en watertransport. Transportondernemers werken met elkaar samen om hogere efficiency te bereiken. Moore DRV heeft corporate finance-adviseurs die gespecialiseerd zijn in het vinden van de juiste match tussen bedrijven. We begeleiden een overnameproces van begin tot eind; van waardebepaling tot aan de onderhandelingen.

Accountant transport & logistiek referentie

Wat onze cliënten zeggen

"Met onze logistieke oplossingen kunnen we kosten besparen en meerwaarde bieden. Door onze eigen leveranciers willen we ook graag op eenzelfde manier ontzorgd worden. Daarom zijn we een jaar geleden overgestapt naar de accountants en adviseurs van DRV. Zij doen niet alleen de jaarrekening en de belastingaangifte, maar hebben mij ook al uitstekend fiscaal en financieel advies gegeven, zoals de kostentoerekening en fiscaliteit binnen een groepsstructuur. "

Arno Swagemakers - R. Swagemakers Transport B.V.

Ondersteuning voor ondernemers in de transport & logistiek

Wilt u meer weten over de waarde die Moore DRV voor u kan toevoegen op het gebied van transport & logistiek? Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Aart Bunschoten RA

Directeur en accountant

Contactformulier

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *