Het verkoopklaar maken van uw bedrijf

Performance Improvers realiseert
Het verkoopklaar maken van uw bedrijf

Het verkoopklaar maken van uw bedrijf

Performance Improvers realiseert

Als u uw onderneming wilt verkopen wilt u hiervoor een goede prijs ontvangen. In de praktijk komt het echter nog al eens voor dat de prijs die een koper wil betalen flink afwijkt van de prijs die u in uw hoofd heeft. Vaak komt dit doordat de prestaties van de onderneming erg afhankelijk zijn van u als ondernemer.

Het verkoopklaar maken van uw bedrijf

Het verkoopklaar maken van uw bedrijf is ervoor zorgen dat de onderneming op het moment van verkoop in optimale conditie is om overgenomen te worden. Dit betekent dat het risico in de ogen van de verkoper zo klein mogelijk is. Zowel juridische, fiscale, organisatorische als economische risico’s moeten zoveel mogelijk worden verkleind. Het verschil tussen een hogere en een lagere waarde van een onderneming hangt naast de financiële prestaties af van zaken als:

  • het hebben van een goed managementteam;
  • de loyaliteit van het personeel (lengte van dienstverbanden, personeelsverloop, ziekteverzuimcijfers);
  • de aanwezigheid van de vastgelegde procedures en procesbeschrijvingen;
  • goede vastlegging van contracten e.d.;
  • het hebben van vaste klanten;
  • de relatie met belangrijke leveranciers.

Bedrijf verkoopklaar maken duurt jaren

Het kan in de praktijk een aantal jaren duren voordat een bedrijf echt verkoopklaar is en u de verkoop kunt starten. Het is daarom aan te raden hier tijdig mee te beginnen. Drie tot vijf jaar uitrekken om de bedrijfsvoering en de prestaties te maximaliseren is geen overbodige luxe. Wij kunnen u helpen met het optimaal inrichten van uw organisatie en ervoor zorgen dat u bij de verkoop van uw bedrijf het maximale bedrag ontvangt.