Tomatentelers trekken hun eigen plan

Artikel
Tomatentelers trekken hun eigen plan

Tomatentelers trekken hun eigen plan

Artikel

De agrarische sector is van oudsher een wereld van aanpoten. Maar tegenwoordig wordt er ook steeds meer aandacht geschonken aan de klant en andere stakeholders. Dat is ook nodig nu het succes steeds meer wordt bepaald door de ondernemers zelf, hun visie en de wijze hoe ze deze willen realiseren.

Tomatentelers en –verpakkers Paul en Cock van Schie werken al jaren marktgericht. In nauw overleg met hun handelshuis werken zij aan de juiste propositie voor een selecte groep retailers in met name Verenigd Koninkrijk. Dat betekent onder andere dat zij hun tomaten klantspecifiek telen en verpakken en gebruikmaken van energievoorziening met CO2-vrije aardwarmte.

Voordat de gebroeders Van Schie tot deze keuzes kwamen, hadden zij de nodige vragen. Wat is ons groeipotentieel? Welke investeringskeuzes maken we? Hoe bewaken en ontwikkelen we de relatie met onze klanten? En hoe nemen we onze stakeholders mee?

Strategisch advies

Accountants Theo Prins en Richard van der Kaaij beseften dat zij advies konden gebruiken van een specialist op het gebied van strategie. Collega Kees Duivestein, adviseur bij DRV Performance Improvers, werd daarom ingeschakeld om de juiste onderwerpen boven tafel te krijgen, de juiste afwegingen te maken en het ondernemingsplan vorm te geven.

Zelf aan het stuur

Op basis van verschillende scenario’s werd een actieplan opgezet waarin de stakeholders de volle aandacht kregen, naast de operationele doelstellingen. Met dit plan is er nu ook een goede basis om met de financiële stakeholders tijdig in gesprek te gaan over investeringsbeslissingen. Het is immers cruciaal dat de ondernemer zelf aan het stuur blijft.

DRV Performance Improvers helpt veel ondernemers met hun ondernemersplan. Niet alleen om de eigen ideeën scherp te maken, maar ook om de kans van slagen te vergroten en om andere partijen mee te krijgen. De bank is natuurlijk een belangrijke stakeholder, want ook in betere tijden oefenen zij veel invloed uit. Als ondernemer wil je echter zelf de keuzes maken.

Advies en ondersteuning

Het team van DRV Performance Improvers helpt bedrijven bij het verbeteren op diverse vlakken. We helpen plannen en organiseren, brengen problemen aan het licht en doen veel aan samenwerkingen. Bent u op zoek naar advies en/of ondersteuning wanneer strategische keuzes moeten worden gemaakt? Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.