Hoe slim gaat u met de bedrijfskosten in uw praktijk om?

Artikel
Zorg Welzijn

Hoe slim gaat u met de bedrijfskosten in uw praktijk om?

Artikel

Expertise: Performance Improvers
Onderwerp: Boekhouding
Laatste update: 06 april 2018
Gepubliceerd: 12 januari 2017

In uw praktijk heeft u als zorgondernemer te maken met uiteenlopende kostenposten. Denk aan energie, huisvesting, ICT, drukwerk en verpakkingen, verzekeringen, onderhoud, mobiliteit, et cetera. En ook al gaat het goed in uw organisatie, het kan toch lucratief zijn om kritisch naar deze kostenposten te kijken. Een besparing in non core kosten betekent namelijk direct een beter bedrijfsresultaat.

Vaak is het zo dat ondernemers het te druk hebben met andere zaken om eens rustig de tijd te nemen en in dit soort kostenposten te duiken. Daarnaast is het soms lastig te bepalen of je er goed aan doet ergens anders in te kopen, vergelijk je geen appels met peren. Hierdoor komen veel ondernemers niet toe aan het onder de loep nemen van de non core kosten. En dat is zonde, uit onze ervaring blijkt namelijk dat een gemiddelde onderneming 15 tot wel 20% op de non core kosten kan besparen.

Hoe zit dat in uw organisatie?

Heeft u zicht op deze besparingsmogelijkheden? Als dat niet het geval is, dan verwijzen we u graag naar de DRV Kosten Bespaar Scan. De adviseurs van DRV Performance Improvers ontwikkelden deze scan, waarmee op basis van uw crediteurenoverzicht een analyse wordt gemaakt van alle non core kosten. We nemen dus het analysewerk uit handen en de scan levert u een concreet inzicht van potentiële besparingen op jaarbasis op. Indien u dat wenst, kunnen we u vervolgens ondersteunen bij het daadwerkelijk realiseren van forse en structurele besparingen. We doen dat bijvoorbeeld door te onderhandelen met de leveranciers.

Wilt u meer weten over de Kosten Bespaar Scan?

De adviseurs van DRV Performance Improvers leggen u graag uit hoe u de Kosten Bescaar Scan het beste kunt inzetten. Bekijk hier meer informatie.