DRV Performance Improvers

Verandermanagement met resultaat
Verandermanagement met resultaat

DRV Performance Improvers

Verandermanagement met resultaat

Bent u op zoek naar verbetering van uw bedrijfsprestaties en waardegroei door verandermanagement met impact? Wij willen het verschil maken en u helpen met het behalen van uw doelstellingen.

DRV Performance Improvers is een zelfstandig en onafhankelijk bedrijfsonderdeel van DRV Accountants & Adviseurs, een organisatie met ruim 550 medewerkers en meer dan 5500 klanten. Wij begeleiden ondernemers bij alle mogelijke strategische en bedrijfskundige onderwerpen op het gebied van finance, commercie, productie, logistiek, inkoop, ICT en HR. We ondersteunen bij heldere en compacte planvorming en bij de daadwerkelijke realisatie. Verwacht van ons geen dikke rapporten, maar passende oplossingen. Wij onderscheiden ons van andere adviesbureaus in de markt vanwege onze focus op de implementatie. Wij staan voornamelijk stil bij de hoe-vraag. Hoe gaan we de organisatie in beweging krijgen zodat we de ambities kunnen realiseren en uitdagingen het hoofd bieden? Hierbij hebben we veel aandacht voor de samenhang tussen alle activiteiten die worden ondernomen.

Verbetering van uw prestaties

We helpen bedrijven in zwaar weer, bedrijven die te snel groeien en bedrijven die geconfronteerd worden met specifieke uitdagingen die invloed hebben op de prestaties van de onderneming. Wij helpen bedrijven met strategievorming en verandermanagement in uiteenlopende branches. Dit doen we met adviseurs die zelf jarenlang ondernemer zijn geweest, veel lijnervaring hebben opgedaan en over aantoonbare realisatiekracht beschikken. DRV Performance Improvers is dé partij die de noodzakelijke bedrijfs- en cultuurveranderingen niet alleen signaleert maar vooral realiseert door:

  • Bewustwording te creëren bij het management en de aandeelhouders.
  • Een juiste diagnose te stellen.
  • Een realistisch veranderprogramma op te stellen dat rekening houdt met alle aspecten van de bedrijfsvoering en rekening houdt met de onderlinge samenhang.
  • De gewenste veranderingen te helpen implementeren
  • Blijvende gedragsveranderingen te creëren.