Simpel scenario’s maken
voor uw horecazaak

Vooruitkijken met scenario’s voor uw horecazaak

Als horecaondernemer is het belangrijk de ontwikkelingen rondom uw bedrijf op de voet te volgen. En zelfs wat vooruit te kijken. Zo voorkomt u verrassingen en kunt u tijdig inspelen op de toekomst. Dit doet u met scenarioplanning: het in kaart brengen van aannemelijke scenario’s en hun consequenties. Maar scenario’s uitwerken is doorgaans een tijdrovend klus. Daarvoor heeft Moore DRV een handige en betrouwbare scenarioplanningstool ontwikkeld. Hierin werkt u met een paar klikken betrouwbare scenario’s uit op basis van uw cijfers van de afgelopen jaren. Zo kijkt u gemakkelijk vooruit en maakt u altijd de beste keuzes.

Scenario's maken horeca de Ruiter Catering

Wat onze klanten zeggen

"Ondernemen blijft risico’s nemen, en een crisis zoals deze blijft moeilijk te voorspellen. Maar deze tool helpt ons de ‘wat als’-vragen te beantwoorden. Zo krijg je meerdere modellen, waar je een plan van aanpak bij kunt maken. En dat zorgt voor meer structuur en houvast. We weten nu al dat we het met de huidige steunmaatregelen tot eind december volhouden. Dat is al een hele geruststelling; we hebben dus een wat langere adem en hoeven niet meteen in paniek te schieten. "

Jasmijn Plettenburg - De Ruiter Catering

Vooruitkijken in de coronacrisis

Veel horecaondernemers zijn en worden hard geraakt door de gevolgen van het coronavirus. Het is nog niet duidelijk hoelang de situatie gaat duren en wat de economische gevolgen zijn voor de korte én lange termijn. Wat doet de NOW-regeling nu bijvoorbeeld voor het resultaat? En welke ingrepen moet u nu doen om weer rendement te maken en de reserves aan te vullen? Het zijn zo maar een paar vragen die veel horecaondernemers bezighouden. En die beantwoord kunnen worden met behulp van scenarioplanning. Door actief scenario’s uit te werken kunt u uw organisatie beter voorbereiden op een onzekere toekomst.

Let wel: een scenario is geen voorspelling van de toekomst, maar geeft wel inzicht in de gevolgen van mogelijke toekomstige gebeurtenissen.

Vijf voordelen van scenarioplanning

  • Snel diverse scenario’s uitgewerkt voor uw horecaonderneming.
  • Maatwerkscenario’s op basis van uw eigen administratie.
  • Gemakkelijk periodeverwachtingen maken op basis van voorgaande periodes.
  • Sturen op kpi’s die voor uw horecazaak belangrijk zijn.
  • Een betrokken accountant die meekijkt op de achtergrond en met u spart over de toekomst.

Scenario’s maken op basis van uw eigen administratie

De basis van onze scenarioplanningstool is uw huidige online administratie. Zo kunt u de te verwachten inkomsten en kosten inschatten op basis van uw cijfers van meerdere jaren ervoor. U kunt zelf schuiven met de verwachte omzet, de vaste- en de variabele kosten. En vergelijkingen maken op basis van specifieke beslissingen. Wat zijn bijvoorbeeld de financiële gevolgen over een langere periode van het moeten ontslaan van uw gehele personeelsbestand? En wat zijn de gevolgen bij het ontslaan van twee van uw medewerkers? Door steeds aan de knoppen te kunnen draaien en direct het resultaat te zien, bespaart u uzelf veel tijd. En zorgt u dat u ook daadwerkelijk vaker vooruitkijkt en uw progressie in de gaten houdt. En dat zorgt voor meer structuur, een richtpunt en houvast voor uw onderneming.

 

Monitor uw resultaat aan de hand van scenarioplanning

Na het maken van de verschillende scenario’s is het belangrijk dat u uw prestaties continu monitort. Gaat alles volgens verwachting, of dreigt u toch af te zakken richting het worst case scenario? Welke stappen kunt u dan nemen om uw bedrijf weer op koers te krijgen. Door goed te kijken naar uw reguliere dashboard met actuele cijfers weet u precies waar het goed gaat en waar het beter kan. Uw huidige cijfers en opgeslagen scenario’s in één dashboard.

Onze scenarioplanningstool wordt standaard aangeboden in ons financiële dashboard, dat we kosteloos voor u op maat inrichten. Op dat dashboard ziet u in één oogopslag welke onderdelen in de bedrijfsprocessen goed presteren en welke uw aandacht nodig hebben. Denk aan overzichten van de liquiditeit, uw marges en uw personeelskosten. Uiteraard helpen de horecaspecialisten van Moore DRV u graag met de inrichting van uw dashboard en het opstellen en bewaken van prognoses. En geven we proactief advies op basis van de ontwikkelingen in uw cijfers en uw sector!

Meer weten over scenario's maken?

Wilt u meer weten over het maken van scenario’s op basis van uw administratie of onze totaalaanpak Pro? Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

drs. Martin Witt RA

Partner en accountant

Contactformulier

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *