IT weerbaarheid medewerkers & fraud risk management

Vormen uw medewerkers een veiligheidsrisico

Veel managers vinden niet de IT-omgeving het grootste veiligheidsrisico, maar de gebruikers ervan. Het is tegenwoordig mogelijk om systemen en computers te beschermen, analyseren en bewaken. Zo zijn ze bij goed onderhoud veilig. Maar hoe veilig zijn uw gebruikers en hoe test u dit? Minder dan 1% van alle organisaties in Nederland meet hoe weerbaar hun gebruikers zijn. Zij weten dus niet wat er gebeurt bij blootstelling aan bijvoorbeeld phishing-, spear phishing- en ransomeware-aanvallen. Nadat u weet op welke punten uw medewerkers kwetsbaar zijn, kunt u hen op deze punten trainen. Wij helpen u dit inzicht te krijgen en uw personeel te trainen.

Simuleer e-mail aanvallen

DRV beschikt over een innovatieve en krachtige tool om de digitale weerbaarheid van uw medewerkers te vergroten. Met de service worden e-mail aanvallen gesimuleerd en er wordt automatisch een op maat gemaakte opleiding voorgesteld aan elke gebruiker, gebaseerd op het gedrag van de specifieke gebruiker. U krijgt ook waardevolle statistieken die de basis vormen voor verdere maatregelen en de ontwikkeling van uw organisatie.

De analyse vindt plaats zonder risico voor de gebruiker en uw IT-systemen. De simulatie gebruikt slechts e-mailberichten en websites. De service heeft een hoeveelheid verschillende sjablonen die we specifiek voor u kunnen bewerken naar uw wensen en huisstijl. Op deze manier kunt u gerichte tests uitvoeren op uw gehele organisatie of een specifieke groep gebruikers binnen uw organisatie.

Geautomatiseerde training

Afhankelijk van het gedrag van elke gebruiker in de simulatie, wordt automatisch een training op maat samengesteld en gepresenteerd. De informatie in de training is zeer nuttig voor de gebruiker en gebaseerd op kant-en-klare sjablonen in de vorm van tekst en illustraties. Het is mogelijk de afzender en de sjablonen naar eigen wens te veranderen en te refereren naar eigen trainingsmateriaal.

Statistieken

Als resultaat ontvangt u een analyse met informatie over: geopende e-mailberichten, klikken, e-mailantwoorden en verzonden formulieren. Deze statistiek is niet gekoppeld aan gebruikers, en volledig anoniem. U kunt gemakkelijk de resultaten van analyses op verschillende tijdstippen met elkaar vergelijken om te beoordelen of de maatregelen die u tussen de analyses door hebt genomen het gewenste effect hebben opgeleverd.

Wat levert de tool u op?

KenmerkenStatistieken
Brengt in kaart hoe weerbaar uw gebruikers zijn tegen aanvallen via phishingmailsGeopende e-mailberichten
Brengt de weerbaarheid tegen het lekken van persoonsgegevens in kaartKlikken op links
De analyse vindt plaats zonder risico voor de gebruiker en uw IT-systemenKlikken op links met geopende e-mailberichten
Brengt de privacy niet in gevaar en slaat geen gevoelige gegevens opResponsfrequentie via e-mail
Geautomatiseerde en op maat gemaakte trainingen op basis van gebruikersgedrag in e-mail of op het internetResponsfrequentie via e-mail in verband met geopende e-mailberichten
Direct inzetbare sjablonen of makkelijk aan te passen specifiek voor uw organisatieVerzonden formulieren
Verzonden formulieren in verband met geopende e-mailberichten
Geopende trainingsberichten

AVG compliancy

Hoe waarschijnlijk is het dat uw gebruikers persoonlijke gegevens lekken? Met de risicoanalyse van uw medewerkers kunt u meten in hoeverre ze verschillende soorten persoonlijke gegevens openbaar zouden maken. Een inzicht dat toenemend belangrijk is in relatie tot de AVG.

Privacy by Design

De service is gebaseerd op het principe privacy by design, waardoor de persoonsgegevens van gebruiker nooit misbruikt worden. Alle gebruikers zijn anoniem en er worden geen gevoelige gegevens opgeslagen.

Tarieven

 1 campagne2 campagnes3 campagnes
Per mailadres, per jaar€ 12€ 12€ 12
Standaard mailing campagne€ 999€ 1.798€ 2.497
Specfieke mailing campagne met eigen huisstijl€ 1.199€ 2.198€ 2.997

Meer informatie?

drs. Michel van Gils

Senior manager IT Consultancy
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *