Btw-advies

voor uw btw-vraagstukken

Belastingadvies

Het berekenen en verrekenen van omzetbelasting (btw) lijkt eenvoudiger dan het is. Weet u precies wanneer een btw-vrijstelling geldt? Weet u welk btw-tarief u in rekening moet brengen? Voldoet uw administratie aan alle btw-regels? Maakt u correcties voor privégebruik? Deze typische btw-vraagstukken vragen om btw-advies passend bij uw bedrijf en situatie. Wij zorgen ervoor dat u niet teveel belasting betaalt en dat u zich niet in uw btw-zaken hoeft te verdiepen.

Btw advies TBWB

Wat onze cliënten zeggen

"Voor onze projecten in Duitsland nemen we normaal gesproken ons eigen materiaal mee. We hoeven daar dan geen btw over te betalen. Maar toen we daar laatst de benodigde materialen wilde inkopen bleken we wél btw in rekening te moeten brengen en afdragen. We dachten dat dat zo gepiept was, maar moesten een berg met bewijzen aandragen. Uiteindelijk is het gelukt door de gerichte communicatie van Moore DRV met de Duitse belastingdienst. Dat is het fijne aan onze samenwerking: ze kennen je door en door, ontzorgen je op allerlei vlakke en schakelen waar nodig de juiste specialisten in!"

Bart Friederichs - Technisch Buro West-Brabant

Inzicht in uw btw-positie

Bij iedere transactie is het de vraag wat de gevolgen zijn voor de belasting toegevoegde waarde (btw). Er is geen andere belastingsoort die zo onderhevig is aan veranderingen. Het is daarom belangrijk dat u zicht heeft op uw btw-positie. U voorkomt bij het tijdig inzoomen niet alleen problemen en discussies met de Belastingdienst, maar u behoudt ook de kans op het behalen van voordelen.

 

Btw advies op maat van onze specialisten

Wij hebben deskundige btw-specialisten in dienst die passend btw-advies geven op al uw btw-vraagstukken. Onze btw-adviseurs kennen de binnenlandse en buitenlandse wet- en regelgeving voor de omzetbelasting en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wijzigingen op belastinggebied.

Wij helpen u met de volgende btw zaken:

  • Samenstellen en indienen van btw-, icp- en cbs-aangiften.
  • Begeleiding bij btw-controles en bezwaar- en beroepsprocedures.
  • Uitvoeren van een btw-scan om uw risico’s en kansen in kaart te brengen.
  • Indienen van btw teruggaafverzoeken in Nederland of het buitenland.
  • Hulp bij de automatisering van uw btw-administratie.

Ondersteuning nodig op btw-gebied?

Wilt u meer weten over de waarde die Moore DRV voor u kan toevoegen op het gebied van btw? Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Henk van Assen LL.M.

Belastingadviseur en btw specialist

Contactformulier

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *