Ondernemer en privézaken

Uw persoonlijke financiële planning
Zakelijk en privé combineren

Ondernemer en privézaken

Uw persoonlijke financiële planning

Voor een ondernemer gaan zakelijk en privé hand in hand. Keuzes op zakelijk vlak kunnen invloed hebben op de privésituatie van de ondernemer en zijn naasten. Door vooraf goed na te denken over welke situaties zich voor kunnen doen, weet u waar u als ondernemer aan toe bent en maakt u de beste keuze voor de lange termijn. Vervolgens helpen we u waar mogelijk belasting besparen.

Privé en zakelijk

Juist door deze verwevenheid van zakelijk met privé kunnen vragen opkomen als:

  • Met welke zaken moet ik rekening houden om de risico’s voor privé zoveel mogelijk te beperken?
  • Wanneer kan ik met pensioen en is er voldoende inkomen en vermogen?
  • Wat is het juiste moment om mijn onderneming over te dragen en wat is daarbij mogelijk?
  • Welke invloed heeft mijn overlijden op mijn gezin, mijn onderneming en mijn vermogen?

Wij helpen bij het formuleren van een antwoord op dergelijke ondernemersvragen. Verschillende keuzes hebben doorgaans verschillende gevolgen. Wij geven u financieel inzicht in deze gevolgen zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Financiële planning voor vermogende ondernemers

Advisering van de ondernemer bij zijn privézaken is een specialisme op zichzelf. Een specialisme dat veel know how en praktische ervaring vraagt ten aanzien van de onderwerpen die specifiek bij ondernemers spelen. Zantboer & Partners, zelfstandig onderdeel van DRV, biedt vermogende dga’s en particulieren financieel en fiscaal advies om tot de juiste beslissingen te komen bij overdracht van vermogen.