Er komt een nieuwe kredietregeling voor ondernemers met een beperkte financieringsbehoefte: de regeling Klein Krediet Corona. Dit hebben de bewindslieden van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt. Het gaat om kredieten tussen de € 10.000 en € 50.000. Wij zetten de ins and outs voor u op een rij.

Klein Krediet Corona (KKC) voor kleinere financieringen

De regeling Klein Krediet Corona (KKC) maakt het voor banken aantrekkelijker om kredieten te verstrekken, omdat de overheid garant staat voor 95% van het geleende bedrag. Ondernemers in het mkb klaagden de laatste tijd over de terughoudendheid van banken met betrekking tot het verstrekken van krediet.

Maximaal 4% rente voor KKC

De kredieten krijgen een rente van maximaal 4%. Daarnaast moet een ondernemer aan de overheid eenmalig 2% provisie betalen als vergoeding. De looptijd bedraagt maximaal 5 jaar.

Voorwaarden voor KKC krediet

Om voor het krediet in aanmerking te komen, moet een ondernemer vóór 1 januari van dit jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en vóór de coronacrisis voldoende winstgevend zijn geweest. De omzet moet minimaal € 50.000 bedragen.

KKC via banken na goedkeuring Europese commissie

Het verstrekken van de kredieten loopt via banken en andere goedgekeurde financiers. Een aantal grote banken biedt de kredieten al aan op hun site. Ze worden pas definitief na akkoord van de Europese Commissie. Ook voor deze steunmaatregel is namelijk eerst het fiat van de Europese Commissie nodig. Het streven is om de kredieten vanaf half mei beschikbaar te stellen.

Kennisdossier op onze website

Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft om uw bedrijfsproces af te stemmen op de huidige genomen maatregelen in verband met het coronavirus? Of wat u kunt doen om uw bedrijf gezond te houden? Op onze website hebben we een pagina ingericht waar ons specialistenteam corona de komende tijd regelmatig haar kennis met u deelt. Houd deze pagina in de gaten, zodat u de juiste keuzes kunt maken voor uw organisatie. Heeft u specifieke vragen over de gevolgen voor uw organisatie? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij Moore DRV of het specialistenteam corona. U kunt ook uw contactgegevens achterlaten en wij nemen contact met u op.

Geschreven door:

Belastingadviseur Mariëlle Spuijbroek

mr. Mariëlle Spuijbroek

Partner en belastingadviseur