Bergse Monumentenloop

“De verhouding werk-privé is hier een stuk beter, waardoor ik meer tijd heb om te trainen”

Artikel

Datum: 07 april 2017
Expertise of branche: DRV Bergse Monumentenloop

Nicole van de Merwe-van Tillo, salarisadministrateur bij DRV in Bergen op Zoom, heeft een druk leven. Ze heeft een afwisselende baan, volgt een studie naast haar werk en is moeder van een dochter van zes. Toch maakt ze drie keer in de week tijd vrij om te gaan hardlopen. Op maandag 17 april, Tweede Paasdag, neemt ze als echte Bergse deel aan de 5 kilometer van DRV Bergse Monumentenloop.

“Een aantal jaar geleden begon ik met hardlopen. Ik vond er helemaal niks aan en begreep niet waarom anderen hardlopen zo fijn vonden. Maar op een gegeven moment ging ik over een bepaalde drempel heen en merkte ik dat het makkelijker ging. Toen ging de knop om en ben ik er echt van gaan genieten. Ik vind het nu zo leuk, dat het verslavend is geworden.

Mijn gezondheid was de belangrijkste trigger om te beginnen. Ik zit nu een stuk beter in mijn vel. Daarnaast zijn de vrijheid en flexibiliteit van het hardlopen fijn als je zo’n druk leven hebt als ik. Je zit nergens aan vast en kan zelf plannen wanneer je wilt gaan. Vaak ben ik hooguit een uurtje weg. Als ik hardloop kan ik mijn hoofd helemaal leegmaken. Vooral als het druk is geweest op het werk en ik ga even een rondje lopen, dan ben ik daarna weer in mijn ‘privé-modus’. Dan kan ik het werk loslaten en de volgende dag weer rustig beginnen.

Ik wilde al eerder meelopen met de Bergse Monumentenloop, maar dat lukte niet met de baan die ik had. Vorig jaar ben ik overgestapt naar DRV Accountants & Adviseurs en nu is het juiste moment. De verhouding werk-privé is hier een stuk beter, waardoor ik meer tijd heb om te trainen. En als je werkgever zo’n mooi evenement sponsort, dan kan je daar natuurlijk niet onderuit. Ik wil ook zeker meedoen met de Singelloop in Breda, dan hoop ik aan de start te staan van de 10 kilometer.

Ik kijk erg uit naar mijn deelname aan de Bergse Monumentenloop. Het parcours gaat dwars door de binnenstad wat ik als Bergse natuurlijk erg leuk vind. Vorig jaar stonden er zo’n 40 collega’s aan de start en kleurde de hele Grote Markt DRV-blauw. Voor mij is dit de eerste keer en ik hoop dat het net zo gaat leven als vorig jaar. Aan mij zal het in ieder geval niet liggen. Naast dat ik deelneem, help ik ’s ochtends met collega’s de Grote Markt aan te kleden en loop ik samen met mijn dochter de Kids Run. En in mijn omgeving probeer ik iedereen te enthousiasmeren om mee te doen of ons aan te komen moedigen.”

Komt u Nicole ook aanmoedigen? De Bergse Monumentenloop wordt georganiseerd op maandag 17 april, Tweede Paasdag. DRV Accountants & Adviseurs is hoofdsponsor van de Bergse Monumentenloop. Voor meer informatie kijk op www.drv.nl/monumentenloop.

Connectie met Nicole maken op LinkedIn