Als ondernemer krijgt u toch een vergoeding voor de kosten van eHerkenning. Deze compensatie gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2020 in. De tegemoetkoming bedraagt circa € 24 per jaar en kunt u vanaf augustus 2020 bij RVO.nl aanvragen.

Financiële compensatie voor E-herkenning

De Tweede Kamer drong er eerder op aan de kosten voor ondernemers te compenseren, omdat het doen van belastingaangifte gratis moet blijven. Er komt nu dus een regeling waarbij één eHerkenningsmiddel per organisatie per jaar wordt gecompenseerd.

Compensatie eHerkenning € 24 per jaar

De regeling duurt twee jaar en wordt daarna geëvalueerd. De vergoeding wordt alleen betaald voor het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel en bedraagt ongeveer € 24 per jaar, de prijs van het goedkoopste abonnement.

Let op! Dit geldt niet voor eenmanszaken. Zij kunnen namelijk bij de aangifte kosteloos gebruik maken van DigiD.

eHerkenning al verplicht, maar uitstel tot 1 augustus 2020

EHerkenning is een veilig gedigitaliseerd communicatiemiddel waarmee inmiddels met enige honderden overheidsinstanties gecommuniceerd kan worden. In dit artikel vertellen we er meer over. Het is vanaf 1 januari 2020 verplicht voor onder meer het doen van de aangifte loonheffing. Ondernemers die eHerkenning niet eerder hebben gebruikt, hebben uitstel gekregen tot inmiddels 1 augustus 2020.

Ruimere vergoeding eHerkenning voor organisaties buiten het Handelsregister

Organisaties die niet kunnen worden ingeschreven in het Handelsregister, zoals ambassades, kunnen voor een ruimere vergoeding in aanmerking komen. Zij moeten voor de aangifte namelijk een beroep doen op een fiscaal dienstverlener of zelf commerciële software aanschaffen. De kosten hiervan worden tot maximaal € 450 per jaar vergoed.

Geschreven door:

Salarisadviseur Corné Willemse

Corné Willemse BBA RPP

Salarisadviseur