Douane sorteert voor op Brexit met extra capaciteit

Artikel
Transport Brexit

Douane sorteert voor op Brexit met extra capaciteit

Artikel

Expertise: Internationaal ondernemen
Onderwerp: Brexit
Laatste update: 09 oktober 2018
Gepubliceerd: 09 oktober 2018

Om op 29 maart enorme wachttijden in verband met de Brexit te voorkomen, neemt de douane de komende tijd 900 nieuwe medewerkers aan. Ook krijgen douanebeambten extra controlefaciliteiten. Het nieuwe personeel zal vooral fysiek toezicht houden en controles uitvoeren. Maar waar moet u zelf al rekening mee houden?

Importeren en exporteren buiten de EU

Door het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op 29 maart 2019 krijgen 35.000 ondernemers voor het eerst te maken met de douane voor exporteren of importeren buiten de EU. Hiervoor moeten zij nog het nodige regelen. Zo moeten bedrijven zich bij de douane melden voor een EORI-nummer waarmee ze zich kunnen identificeren. Het is daarbij handig dit bijtijds te doen, om te voorkomen dat dit op 29 maart aanstaande een belemmering vormt voor uw onderneming.

Het is dus aan te raden om nu al voor te bereiden op de Brexit, ook al is het uiteindelijke scenario nog niet duidelijk. Wilt u meer informatie over de Brexit of bent u benieuwd naar de gevolgen voor u als ondernemer? Bezoek dan onze stand op Contacta.nl op 6, 7 of 8 november in Goes. Of neem contact op met de adviseurs van DRV. Wij helpen u graag bij al uw vragen.