Cyber security en privacy

Cyber security tegen hacken, malware en datalekken
Overheid moet toestemming vragen voor digitaal berichtenverkeer

Cyber security en privacy

Cyber security tegen hacken, malware en datalekken

We transformeren in hoog tempo naar een digitale economie. Organisaties verwerken enorme hoeveelheden data waarmee zij hun commerciële prestaties kunnen verbeteren. Artificiële intelligentie vult onze menselijke vermogens aan. Tegenover alle kansen die deze ontwikkelingen met zich meebrengen, staat een toenemende bezorgdheid over de impact op de cyber security en de privacy. De grote uitdaging voor u als ondernemer is om de juiste balans te vinden in enerzijds het gebruik van data voor uw commerciële prestaties en anderzijds het naleven van wet- en regelgeving zoals de AVG. Wie de optimale balans vindt, heeft de meest duurzame kansen in zijn of haar marktsegment.

Nieuwe businessmodellen waarborgen met cyber security

Door de exponentiële groei van digitale handel, datacreatie en datagebruik ontstaan nieuwe businessmodellen en mogelijkheden om nieuwe markten aan te boren. Bedrijfsprocessen kunnen eenvoudiger worden gemaakt, nieuwe markten komen beschikbaar en grote kostenbesparingen zijn mogelijk. Daarmee levert de digitale economie interessante nieuwe kansen voor een hogere winstgevendheid. Cyber security is een belangrijke voorwaarde voor uw digitale succes.

Aangescherpte regelgeving per 25 mei: de AVG

Tegenover de nieuwe kansen staat een aantal bedreigingen. Bedrijven die niet optimaal zijn beveiligd, lopen het risico dat persoonsgegevens en andere gevoelige informatie worden gelekt of gestolen. Ook identiteitsfraude neemt een behoorlijke vlucht. Vandaar dat de Europese Unie aangescherpte regelgeving heeft uitgevaardigd om het vertrouwen in de digitale economie te verbeteren. Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing waarmee de bescherming van (persoons)gegevens wordt geregeld. Voldoet u al aan de AVG?

Vind de juiste balans in business en cyber security

De AVG zorgt voor een eerlijk en duidelijk speelveld in het zakendoen in de digitale economie. Als ondernemer beveiligt u uw data om uw zakelijke belangen zeker te stellen én om te voldoen aan wet- en regelgeving. Binnen die kaders wilt u de kansen van de digitale economie optimaal benutten. Anders gezegd: u wilt de noodzakelijk maatregelen treffen en voldoende speelruimte overhouden om te kunnen innoveren, groeien en winst te maken.

Wij helpen u de juiste balans te vinden. Dat doen we samen met gespecialiseerde juridische partners en zelfs ethische hackers die de zwakke plekken in uw IT-infrastructuur, webapplicaties of mobiele apps snel bloot leggen. Zo voldoet u aan de AVG en leert u leidende principes zoals privacy by design en privacy by default toe te passen.

Meer weten of heeft u vragen?

DRV heeft speciaal opgeleide medewerkers voor dienstverlening op het gebied van privacy, de AVG en cyber security. Het zijn hoogopgeleide professionals met een ruime praktijkervaring in de echte economie. Zij begrijpen dat u optimaal wilt voldoen aan wet- en regelgeving en ook ondernemer bent en dus data verzamelt om succesvol te kunnen ondernemen.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten? Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op.