Meer dan eens wordt Zeeland gekenmerkt door het beeld dat er weinig economische initiatieven zijn en jongeren zich elders vestigen om het daar te gaan maken. DOK41, kweekvijver voor jong innovatief talent, is hét bewijs dat het ook anders kan.

Marloes Goethals, projectmedewerker bij DOK41 licht toe: “We werken samen met diverse partners binnen het DOK41 netwerk om startende ondernemers de juiste ondersteuning te bieden. Denk aan ondersteuning op het gebied van onderzoek, subsidies, financiën en marketing en communicatie. Ook bieden we huisvesting aan. Zo kun je een ruimte huren, gebruikmaken van flexwerkplekken in de gemeenschappelijke ruimtes en ook hebben we ruimte voor het onderbrengen van bedrijfsproducties.

DOK41 ondernemers hebben 24/7 toegang tot het kantoorpand. Daarnaast is Seats2Meet, de flexwerkruimte in DOK41, iedere werkdag van 9.00 tot 17.30 toegankelijk voor heel zakelijk Zeeland. Dit zorgt voor een goede mix van ondernemers en studenten en veel levendigheid op de gangen, zeker op dinsdag als we onze wekelijkse kenniswerklunch organiseren. We brengen daardoor vraag en aanbod op een laagdrempelige wijze samen. Een van de vaste gezichten tijdens deze lunches is Rick Wiegmans, belastingadviseur bij Moore DRV. Moore DRV is één van de partners van DOK41. Rick probeert altijd even tijd vrij te maken. Het valt gewoon op als hij er niet is! Ook neemt hij regelmatig één van zijn collega’s mee. Het voelt fijn om met partners te werken die zo betrokken en ook zichtbaar zijn.”

Rick: “Ik vind het mooi om te zien hoe mensen met goede ideeën ergens voor durven gaan. Kijk naar Milko van Sighem van Elloro. Alles wat hij doet, lijkt wel een succes te worden. Natuurlijk gaat dat niet vanzelf, maar hij ziet wel kansen en grijpt deze. We zien regelmatig dat ondernemerschap niet altijd samengaat met kennis van bijvoorbeeld administratie, boekhouden en belastingen. Dat is ook één van de redenen dat we zijn aangesloten: om antwoord te geven op vragen of problemen in een vroeg stadium te herkennen.

Vaak ben ik dan ook aanwezig bij de lunches. Eerst ging ik twee keer per maand, maar al snel besloot ik iedere week even langs te gaan. Ik vind dat als we iets doen, we het ook goed moeten doen. We bouwen als partner aan relaties en dat hoeft niet direct om harde business te gaan. Dat informele en laagdrempelige past ook goed bij DRV. Ik vind het een fijne manier van samenwerken en ik doe zelf tegelijkertijd ook een hoop kennis en contacten op.

DOK41 heeft naast kantoorruimtes een breed netwerk en is een goed voorbeeld van slim de krachten bundelen door kennis te delen. Ik kom in contact met ondernemers, maar bijvoorbeeld ook met studenten. Ik leer veel mensen kennen en het is juist dat persoonlijke contact wat het zo leuk maakt. Laatst heb ik mijn collega Tom de Rijke meegenomen om kennis te maken en ervaring op te doen. Hij was toen nog maar net bij ons in dienst en stond al binnen 5 minuten met een advocaat te praten. Dat vind ik nou mooi!”

Meer informatie?

Bezoek de website van Dok41 op www.dok41.nl.

Moore DRV is partner van Kenniswerf Zeeland en DOK41.