Antio Sinterniklaas is naast directeur van Brand Veiligheid Inspecties BVI in Etten-Leur ook scheidsrechter in de eredivisie basketbal. Om het hoge speltempo bij te kunnen houden trekt hij twee tot drie keer per week zijn hardloopschoenen aan. Op 4 oktober loopt hij met Moore DRV mee met de Singelloop. “Het is mijn allereerste hardloopwedstrijd, maar ik ga voor het maximale.”

“Bij BVI willen we Nederland brandveiliger maken. Dat is onze missie. We zijn een onafhankelijk en geaccrediteerd bedrijf en werken vooral op plekken met een verhoogd risico, zoals ziekenhuizen of petrochemische bedrijven. Kwaliteit bieden vind ik daarbij het allerbelangrijkste, maar even belangrijk vind ik dat mijn medewerkers plezier hebben in hun werk. Als je die twee dingen kunt waarborgen, ben ik ervan overtuigd dat je onder de streep succes boekt.”

“Van succes krijg ik een positieve boost. Zowel in mijn werk als in de sport. Naast directeur van BVI ben ik ook scheidsrechter in de eredivisie basketbal en ik floot onlangs ook bij het EK in september. Daarvoor moet ik ook joggen en intervaltraining doen om in conditie te blijven. Ik wil dus veel doen, maar ook goed. Dat is dan ook mijn grootste valkuil, haha! Als je vijf keer moet trainen en je heb maar tijd voor drie, dan moet je toch keuzes maken.”

“Toen ik via mijn contactpersoon door Moore DRV werd gevraagd om met de Singelloop mee te doen, lokte toch de uitdaging weer. We werken al jaren met hun accountants en adviseurs. Dat is ontstaan toen wij ons pand van Moore DRV kochten. De mensen van Moore DRV helpen ons heel goed bij de boekhouding, stellen onze jaarrekening op en indien nodig geven ze ook advies. Toen mijn vader, de vorige directeur, vier jaar geleden overleed, hebben ze mij goed bijgestaan met juridisch advies. Naast bekwaam zijn de mensen van Moore DRV ook heel persoonlijk. Mijn contactpersoon bij Moore DRV loopt bijvoorbeeld samen met mij de Singelloop.”

“Als ik iets doe, dan wil ik het maximale uit mezelf halen. Ook als ik hardloop. Toen ik werd gevraagd voor de Singelloop, koos ik dan ook niet voor de vijf, maar voor de tien kilometer. Nu moet ik wel wat meer gaan trainen, want ik heb nog nooit aan een hardloopwedstrijd meegedaan. En ik wil mijn streeftijd van 55 minuten gaan halen. Als ik train motiveer ik mezelf door de verbeteringen te zien die ik maak. Wanneer ik die vooruitgang zie, dan motiveert me dat om nog beter te worden. En nu maar hopen dat dat genoeg is voor de Singelloop!”