De Zeeuwse perenteler Frans Buijsrogge is niet het type om stil te zitten. Met zijn vrouw Marja laat hij zijn fruit- en koelbedrijf in Goes groeien door steeds iets nieuws te initiëren. Laatste wapenfeit: de boerderijwinkel waar fruit, groente en delicatessen uit de regio te krijgen zijn.

“Van huis uit ben ik fruitteler en dat ben ik nog steeds. We telen voornamelijk peren: Conference, Doyenne, Lucas… Daarnaast hebben we ook een koelbedrijf waar we groente en fruit voor onze collega’s opslaan. Voor hun producten zoeken we ook een geschikte afnemer. In 2015 was de volledige capaciteit van de koelruimte in gebruik.”

“Waarom klanten bij mij komen? Ik zit al mijn hele leven in de fruitteelt, dus ik weet waar een teler het over heeft. Daarnaast ken ik de markt, ik weet wat een partij waard is. Op die manier kan ik telers een eerlijke prijs geven.”

“Als kind raapte ik de rijpe pruimen in de boomgaard van mijn vader om ze aan de deur te verkopen. Dan liet ik mensen er eerst eentje proeven. De ondernemersgeest zat er dus al vroeg in! Ik ben er trots op dat ik het bedrijf van mijn ouders heb kunnen voortzetten.”

“Om succesvol te zijn moet je soms juist fouten maken. Zoals die keer dat ik te veel fruit had ingekocht. Ik wilde de telers tegemoet gekomen, maar ik had uiteindelijk niet voldoende afnemers. Al die opgeslagen kilo’s kon ik weggooien. Wat voelde dat ellendig, zeg. Maar zonder dat drama had ik nooit ingezien dat er iets moest veranderen. Nu houd ik kleinere voorraden en werk ik met meer afnemers. Die harde les heeft dus ook iets opgeleverd.”

“Ik ben vaak bezig met nieuwe ideeën. Zo waren we een van de eerste fruitbedrijven die met plastic kisten gingen werken en heb ik zelf een kistenwasser laten ontwerpen. En afgelopen zomer heb ik in de Provence een interessant product gevonden om te vermarkten: een humus om de grond in boomgaarden te verrijken.”

“Maar waar haal ik de tijd vandaan? En welke ideeën zijn het meest levensvatbaar? Met dat soort vragen kan ik goed bij Moore DRV terecht. Het kantoor verzorgt niet alleen mijn complete boekhouding, maar geeft ook heel goed bedrijfsadvies. Met mijn contactpersoon Chris Janse heb ik een heel goede vertrouwensrelatie. Ik vertel hem wat ik wil doen, hij is mijn klankbord en zet me soms terug op aarde als ik teveel tegelijk wil. Zijn no-nonsense houding is heel verhelderend.”

“De boerderijwinkel was een lang gekoesterde wens. De verse producten, de seizoenen, het leeft! Maar eigenlijk had ik er geen tijd voor. Nu zijn we toch open, ondernemers zijn nu eenmaal eigenwijs. We hebben iemand in de winkel en mijn vrouw helpt ook.”

“Het directe contact met mensen vind ik fantastisch. Laatst kwam er een vrouw in de winkel die fruit nodig had voor haar sapcentrifuge. Toen heb ik haar een enorme kist rijpe appels en peren gegeven. Zij was daar zo blij mee. Dat doet me goed. En om met succes te ondernemen moet je doen wat je echt leuk vindt, daar ben ik heilig van overtuigd.”