John van Boesschoten, oprichter van Crossminds, wil als ex-topsporter altijd het naadje van de kous weten. Hij is bovendien gek van techniek en innovatie. Wat vindt hij van DRV Pro? Wat gaat goed en wat zou nog beter kunnen?

“Met DRV Pro kan ik simpelweg op ieder moment van de dag zien hoe we met Crossminds ervoor staan. Wanneer ik inlog zie ik verschillende dashboards die voor mij op maat zijn ingericht. Zo wil ik graag in de gaten houden hoe de personeelskosten zich verhouden tot de omzet. Ik heb een marketing- en service design bureau en werk samen met een team van specialisten. Ik wil weten waar de marges liggen. Want je wilt als ondernemer optimaal gebruikmaken van de beschikbare capaciteiten en mogelijkheden, maar je moet daarbij de cijfers niet uit het oog verliezen. Nadat de dashboards ingericht waren, kwam ik tot de conclusie dat alles er iets minder rooskleurig uitzag dan op papier. Door die dashboards zie je de werkelijkheid scherper en word je aangezet er iets mee te doen.

Crossminds vs. Crossworkx

Al langer speelde ik met het idee, maar toen wist ik zeker dat ik onze bureauwerkzaamheden moest opsplitsen. We hebben nu binnen het concept Crossminds ook Crossworkx. Waar Crossminds helpt bij het adviseren en implementeren van marktbewerkings- en servicestrategieën, bieden we onder de naam Crossworx de handjes die deze ideeën vorm kunnen geven en uitvoeren. We kunnen daardoor snel schakelen en bieden deze werkzaamheden aan tegen een heel ander uurtarief. Daarmee zijn we uniek in de markt, maar belangrijker nog: we sluiten veel beter aan bij de behoeften van onze klanten. We stellen dus niet alleen de klant centraal, maar zijn ook kritisch over wat bij ons past als bureau. Dit is nodig wil je in deze markt overeind blijven.

Goede cijfers

Ook vind ik het belangrijk om de liquiditeit goed in beeld te hebben. Je wilt immers je debiteuren niet zo ver laten oplopen dat je zelf in de problemen komt. Tegenwoordig factureren we direct na afronding van de werkzaamheden. Laatst sprak ik een ondernemer die zijn cijfers nodig had voor een financieringsaanvraag bij de bank. Na een week kon hij zijn spullen aanleveren, maar dat is eigenlijk toch niet meer van deze tijd. In dat soort situaties wil je gewoon goed beslagen ten ijs komen, zodat je snel kunt schakelen. Steeds vaker zijn dat soort financieringsaanvragen cruciaal voor de toekomst van het bedrijf. Zeker wanneer je in een creatieve branche werkt, moet je met goede cijfers over de brug kunnen komen.

Meer mogelijkheden

Je kunt wel zeggen dat het hele DRV Pro verhaal mij heeft geholpen om goed onderbouwde beslissingen te nemen. Misschien ook wel beslissingen die ik anders niet zo snel had durven nemen. Toch denk ik dat er nog veel meer uit te halen valt. Dat ligt deels aan de technische ontwikkeling en deels aan de kennis die ik zelf heb. Natuurlijk kan ik zelf best wel wat analyseren, maar ik merk toch dat er andere dingen aan het licht komen wanneer mijn adviseur naast me zit. Daarnaast zou ik met alle plannen die ik nog heb graag inzichtelijk willen hebben wat mijn kredietbehoefte is. Dat is nu helaas nog niet mogelijk, maar mij is verteld dat daar achter de schermen hard aan wordt gewerkt.

Op gespannen voet

Daar ligt wel een beetje een spanningsveld. Ik wil graag vooruit, weten wat er aan de hand is en daarop kunnen schakelen met alle creatieve ideeën die er in me opkomen. Natuurlijk begrijp ik dat zaken eerst doorontwikkeld moeten worden, voordat een ondernemer ermee aan de slag kan. Bij Moore DRV zijn ze bovendien gebrand op kwaliteit, dus daar kan ik ook niets van zeggen. Maar, wat mij betreft kan het niet snel genoeg gaan!”

Wilt u meer weten over DRV Pro? Bekijk de speciale pagina over DRV Pro en vraag de gratis demo aan.