In 2014 betrad het Belgische DCB de Nederlandse markt. De distributeur in beveiliging van computernetwerken bezorgt zijn resellers innovatieve soft- en hardware en onderscheidt zich van de concurrentie door ‘ijzersterke producttrainingen en ondersteuning’, als we managing partner Wim Clinckspoor mogen geloven. “Het belangrijkste wat je in beveiliging kunt bieden, is betrouwbaarheid.”

“Wij hadden vroeger thuis als een van de eersten een kleuren-tv. Toen die stuk ging kwam er een reparateur. Wow, wat die man deed, dat wilde ik ook kunnen! Wat ik zo boeiend vind aan apparaten en computers is dat ze een eigen taal spreken. Neem een firewall. Dat is eigenlijk een deur die je moet openzetten. Maar niet alles mag erin en eruit. Virussen moeten buiten de deur worden gehouden en vertrouwelijke informatie mag juist niet ‘op straat’ komen. Die virussen en vertrouwelijke informatie worden op internet verstuurd als pakketjes. Een firewall checkt dat pakketjesverkeer in beide richtingen. Dat is bijzonder complex en geweldig interessant. Vanuit die interesse is DCB ontstaan.

Al spreken we in ons vakgebied technisch dezelfde taal, cultureel is er wel een verschil. Daarom hebben we een Nederlandse partner gezocht toen we in 2014 de vraag vanuit onze leveranciers kregen om de Nederlandse markt te gaan bedienen. Daardoor hebben we niet veel last van cultuurverschillen, omdat onze partner Dick Gehéniau de Nederlandse resellers bedient en wij de Belgische en Luxemburgse. Intern lopen we soms wel tegen verschillen aan: Nederlanders zijn heel direct, Belgen kroppen zaken eerder op. Maar je kunt juist ook veel van elkaar leren.

Een bedrijf oprichten in Nederland gaat toch anders dan in België. Dat begint al bij instanties als de Kamer van Koophandel. Moore DRV heeft ons daarbij op juridisch, financieel en boekhoudtechnisch gebied heel goed geholpen. Want al wonen we in Europa, toch is veel regelgeving per land verschillend, bijvoorbeeld voor het invoeren van producten. Moore DRV ondersteunt ons uitstekend met de kennis die bij het kantoor aanwezig is. Daardoor kunnen we de juiste beslissingen nemen. Het grootste voordeel vind ik dat het een kantoor met een breed aanbod is, met op elk gebied echte specialisten, die je ook nog eens heel adequaat en zorgvuldig helpen. Het is heel prettig dat je voor al je zaken onder een dak terecht kunt.

Ik vind het elke dag weer leuk om te leren waar onze resellers tegenaan lopen en hoe we ze kunnen helpen. Daar liggen ook onze kansen om te ondernemen. Tegelijkertijd volgen we innovaties op de voet. Zo’n innovatie is bijvoorbeeld Zero D-Attack. Daarbij wordt een potentieel virus in een veilige omgeving getest zonder dat het wordt geopend. We onderscheiden ons als bedrijf door dergelijke innovaties snel beschikbaar te maken voor onze resellers. Onze plannen? We willen meer gaan doen met Ethical Hacking, oftewel netwerken proactief beschermen door zelf in te breken en daarvan te leren. Daar liggen de kansen voor de toekomst.”

Wilt u meer weten over DCB? Kijk dan op www.dcb.eu.