Dirk van Dorsselaer werkt sinds februari 2016 als belastingadviseur bij Moore DRV in Breda. Op zondag 2 oktober zal hij voor de eerste keer namens Moore DRV aan de start verschijnen van de Singelloop om 10 kilometer te lopen door de Bredase binnenstad. Deels voor het plezier, maar zeker ook om een goede tijd neer te zetten.

“Als je werkgever topsponsor is van een loopevenement en je zelf ook nog in de Bredase binnenstad woont, dan kan je het natuurlijk niet maken om niet mee te doen. Ik moet ook toegeven dat alle Singelloop verhalen van collega’s mij enthousiast hebben gemaakt. Zowel over het hardlopen als de gezamenlijke ontvangst en borrel achteraf in Lades met alle hardlopers en collega’s die komen helpen. Ik woon zelf praktisch aan de singel en zelf loop ik ook regelmatig hard in het Valkenbergpark en langs de singels, dus eigenlijk is het een thuiswedstrijd voor mij. Tijdens de Singelloop loop je met duizenden anderen in het prachtige en bourgondische centrum van Breda en dat is toch altijd weer een bijzondere ervaring.

Naast hardlopen beoefen ik ook veel andere sporten. Zo voetbal ik nog in een vriendenteam, tennis ik af en toe en ga ik ook regelmatig golfen. De combinatie van samen sporten en na afloop een drankje aan de bar zijn voor een mij een prima uitlaatklap na een drukke werkdag.

Ik heb gekozen om mee te doen aan de 10 km. In mijn jongere jaren heb ik deelgenomen aan de 15 kilometer en ook 1 keer de halve marathon gelopen, maar dat was echt te ver. Ik dacht toen na een paar kilometer: waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?! De 10 km is me meer op het lijf geschreven. Mijn doel is om binnen de 50 minuten te finishen samen met mijn collega Pol Nagelkerke. Hij is erg fanatiek dus ik hoop dat ik hem kan bijhouden en daardoor een mooie tijd kan lopen. Alle aanmoedigingen van collega’s en het publiek zullen me vast stimuleren om nog net wat harder te lopen dan in een trainingsrondje.

Zo werken wij ook samen bij DRV. We ondersteunen elkaar, maar stimuleren elkaar ook om het beste resultaat neer te zetten. Net als in mijn werk als belastingadviseur heb ik tijdens het lopen een doel voor ogen. Ik wil een goede prestatie neerzetten en daarvoor moet je goed voorbereid zijn, discipline hebben en een doorzetter zijn. Daarom ga ik ook voor een topprestatie bij de Singelloop!”