Accountants en IT-Consultants lijken weinig met elkaar te maken hebben, maar werken bij DRV nauw samen. “Met slimme software-oplossingen helpen we cliënten efficiënter werken en voorzien we ze van waardevolle inzichten en adviezen.”

“We schreeuwen het niet van de daken, maar ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit die wij leveren onderscheidend is. Dit doen we door met specialisten naast de ondernemer te staan. Zo helpen we ondernemers bij het selecteren en implementeren van softwareoplossingen en deze op maat inrichten, zodat zij met de juiste informatie hun bedrijf kunnen sturen. Dit doen we met een tienkoppig team met IT-consultants en project managers, waarvan mijn collega Michel van Gils manager is.”

Voor groot en klein

“We willen ondernemers van de juiste inzichten en adviezen voorzien”, legt Michel uit. “Toch merkten we al snel dat bij veel bedrijven processen niet efficiënt zijn ingericht en dat zij niet weten waar zij op gebied van informatietechnologie winst kunnen halen. Onze adviseurs hebben daarin een belangrijke rol. Zij signaleren vaak als eerste of verbeteringen mogelijk zijn. Het is heel simpel: wij bieden meerwaarde bij al die organisaties waar nog veel met papier en Excel wordt gewerkt en waar het maken van managementrapportages veel tijd kost”, legt Michel uit. “Ook bij kleine ondernemingen valt vaak winst te behalen. Zij kunnen bijvoorbeeld eenvoudig met een app hun inkoop- en verkoopfacturen aanleveren die wij automatisch verwerken. Vervolgens wordt die data omgezet tot actuele managementinformatie in een overzichtelijk dashboard. Zo kan de ondernemer zich richten op zijn kerntaken.”

Deze whitepaper is mogelijk ook interessant voor u: Waarom een dashboard cruciaal is voor mkb-ondernemers

Comfort en rust

Bij grote ondernemingen kan DRV een stap verder gaan en op basis van alle interne bedrijfsprocessen adviseren over de juiste softwareapplicaties en de implementatie. “We hebben professionele IT-consultants en project managers, beschikken over een sterk netwerk van softwareleveranciers en hebben veel ervaring in uiteenlopende branches. Die kennis zetten we in om ondernemers zo optimaal mogelijk te adviseren bij het maken van keuzes, het inrichten van nieuwe software, het overzetten van data en het beveiligen van gegevens. Vanzelfsprekend zorgen wij ook voor de complete implementatie zodat ondernemers deze nieuwe werkwijze zorgeloos kunnen omarmen”, aldus Michel. David is enthousiast. “De software is slechts een middel, maar het biedt veel mogelijkheden en kansen voor ondernemers. Met de juiste oplossingen wordt er niet alleen efficiënter gewerkt, ook kunnen ze ieder moment van de dag een actueel inzicht krijgen in bijvoorbeeld debiteuren, crediteuren, liquiditeitspositie, voorraden, onderhanden werk, projecten en verkoopkansen etc. Juist tijdens de coronacrisis blijkt hoe belangrijk het is om deze informatie snel voor handen te hebben om de juiste keuzes te maken voor de onderneming. Is het namelijk verstandig om gebruik te maken van overheidsregelingen? Wat zijn de verschillende scenario’s waar rekening mee moet worden gehouden? En dat je bij het maken van deze beslissingen over actuele informatie beschikt, zorgt voor comfort en rust.

Gratis (online) demonstratie

Wilt u weten wat dashboarding voor uw bedrijf kan betekenen? Of wilt u graag weten hoe u uw administratieve processen meer kunt stroomlijnen? Meld uzelf aan voor een vrijblijvende (online) demonstratie.