Coronavirus en ondernemen

Wat kunt u doen om uw bedrijf gezond te houden?
Coronavirus en ondernemen

Coronavirus en ondernemen

Wat kunt u doen om uw bedrijf gezond te houden?

Heel de wereld is momenteel in de ban van het coronavirus. En ook veel mkb ondernemers en werkgevers worden hard geraakt. Het is nog niet duidelijk hoe lang de situatie gaat duren en wat de economische gevolgen zijn voor de korte én lange termijn. Toch kunt u zich voorbereiden voor eventuele negatieve gevolgen en zijn er regelingen waar u gebruik van kunt maken, om de financiële gevolgen voor uw organisatie te beperken.

Onze kennis gebundeld in een specialistenteam corona

Uiteraard staan wij in deze crisis ook naast u. Daarom hebben wij onze expertise op gebied van personeel, fiscale regelingen, subsidies, financieringen en strategische heroriëntatie samengebracht in een specialistenteam. Ons team is continu op de hoogte van de maatregelen die worden getroffen en de regelingen die beschikbaar worden gesteld voor ondernemers. Op deze pagina delen wij onze kennis met u, zodat u deze juiste keuzes kunt maken voor uw organisatie.

Heeft u specifieke vragen over de gevolgen voor uw organisatie? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij DRV of vul het contactformulier hieronder in.

Wat kunt u doen om de gevolgen te beperken?

Wanneer u tijdelijk minder werk heeft vanwege het coronavirus, dan kan de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud een oplossing bieden. Uw werknemers krijgen dan voor de niet-gewerkte uren een uitkering via het UWV.

Door het coronavirus kan uw omzet en resultaat teruglopen, terwijl u wel nog uw kosten en uitgaven heeft. Hierdoor ontstaan mogelijk liquiditeitsproblemen. In dat geval kunt u uitstel vragen voor de betaling van de inkomsten- vennootschaps-, omzet- en loonbelasting. Ook kunt u financiering via de maatregelen overheid of andere manieren aanvragen aanvragen. De overheid gaat de Borgstelling MKB-kredieten tijdelijk verruimen. Op die manier staat de overheid deels borg voor bedrijven die een lening willen afsluiten, maar niet genoeg zekerheden aan financiers kunnen bieden.

Webinars terugkijken

Er zijn heel veel steunmaatregelen om ondernemers te helpen tijdens deze coronacrisis. Wij helpen met informatie en advies, zodat u weet welke regelingen er zijn, wat de spelregels ervan zijn en hoe een regeling uitwerkt in de praktijk, In korte webinars lichten onze specialisten de veel toegepaste maatregelen toe en kunt u vragen stellen. Op deze pagina kunt u de webinars terugkijken.

Veelgestelde vragen

Heeft u specifieke vragen met betrekking tot de coronacrisis? Bekijk dan onze speciale veelgestelde vragen (FAQ) pagina en wie weet staat uw vraag plus het antwoord er tussen.