Btw advies voor aangifte, tarief, vrijstelling en terugvragen

Btw-advies voor uw btw-vraagstukken

Belastingadvies

Het berekenen en verrekenen van omzetbelasting (btw) lijkt eenvoudiger dan het is. Weet u precies wanneer een btw-vrijstelling geldt? Weet u welk btw-tarief u in rekening moet brengen? Voldoet uw administratie aan alle btw-regels? Maakt u correcties voor privégebruik? Deze typische btw-vraagstukken vragen om btw-advies passend bij uw bedrijf en situatie.

Wij hebben deskundige btw-specialisten in dienst die passend btw-advies geven op al uw btw-vraagstukken. Onze btw-adviseurs kennen de binnenlandse en buitenlandse wet- en regelgeving voor de omzetbelasting en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wijzigingen op belastinggebied.

Btw-scan en btw-advies

Past u het hoge, lage en 0% btw-tarief op de juiste manier toe? Heeft u de omzetbelasting op de juiste manier geadministreerd? Voldoet u aan de regels voor privégebruik? Is er een verschil tussen de btw-regelingen voor Europese en niet-Europese leveranciers? U kunt wellicht niet op al deze vragen direct een antwoord geven.

Om na te gaan of u uw omzetbelasting goed heeft geregeld, is er de btw-scan. In deze btw-scan worden u 24 stellingen voorgelegd over btw in de volgende onderwerpen:

  • Administratie en processen
  • Binnenland
  • Buitenland
  • Aftrek, teruggaven en privégebruik

Bij elke stelling krijgt u vijf antwoordmogelijkheden, waarmee u aangeeft in hoeverre u het eens/oneens bent met de stelling. Nadat u de btw-scan heeft ingevuld, geven wij binnen een week een korte rapportage met praktisch btw-advies wat u in uw situatie kunt verbeteren.

Doe nu de btw-scan