Uw bedrijf starten

Belastingadvies
Uw bedrijf of onderneming starten als startup, zzp of ICT bedrijf

Uw bedrijf starten

Belastingadvies

Als u een bedrijf start is de eerste keuze die u moet maken, de keuze voor een ondernemingsvorm. Eenmanszaak? VOF? BV? Samen met u nemen wij de voor- en nadelen van de diverse ondernemingsvormen door, zodat u kunt beslissen welke ondernemingsvorm fiscaal het beste past bij uw toekomstige activiteiten. Wij regelen de fiscale inrichting. En we voeren gesprekken met de belastingdienst en andere instellingen om uw belangen te behartigen.

Starten met ondernemen

Wanneer duidelijk is wat uw ondernemingsvorm is, komen andere vraagstukken aan de orde:

  • U gaat investeren in bedrijfsmiddelen. Op welke tijdstip kunt u het beste investeren om optimaal gebruik te maken van bijvoorbeeld de investeringsaftrek.
  • Investeert u in milieu of energiezuinige bedrijfsmiddelen dan kunt u wellicht gebruik maken van extra hoge investeringsaftrek. Deze investeringen moeten binnen een bepaalde tijd gemeld worden bij de overheid. Wij zorgen voor een tijdige melding.
  • Welke btw-tarieven zijn van toepassingen binnen uw onderneming en welke spelregels heeft de belastingdienst rondom de btw. Uw adviseur begeleidt u door deze soms ingewikkelde materie.
  • U wilt uw partner of kinderen mee laten werken in uw onderneming. Samen met u nemen wij de mogelijkheden door.
  • Uw onderneming is bezig met innovatie. Daardoor kunt u recht hebben op innovatiesubsidies of kunt u gebruikmaken van de innovatiebox. Onze innovatiespecialisten brengen u op de hoogte van de mogelijkheden en kansen.

Van belastingadvies tot bedrijfsstrategie

Daarnaast zorgen we ervoor dat de belastingdienst tijdig uw aangiften btw, loonbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting ontvangt. Uw financiële adviseur ziet erop toe dat uw bedrijf in de volle breedte optimaal wordt ondersteund. Indien nodig, schakelen wij de juiste specialist voor u in, zoals: