Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen vanaf 30 juni

Artikel
Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor getroffen mkb-bedrijven

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen vanaf 30 juni

Artikel

Expertise: Belastingadvies
Onderwerp: Coronavirus
Laatste update: 30 juni 2020
Gepubliceerd: 04 juni 2020

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 30 juni 12.00 uur de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. De aanvraag moet uiterlijk op 30 oktober 2020 17.00 uur zijn ingediend. In dit artikel vertellen we wie de TVL mogen aanvragen, hoeveel de TVL bedraagt en hoe u deze aanvraagt.

Wat is de TVL?

De TVL is een tegemoetkoming voor mkb-bedrijven die door de coronacrisis minstens 30% minder omzet hebben behaald. Deze omzetdaling moet hebben plaatsgevonden in de periode juni tot en met september. In deze periode moet het bedrijf ook minstens € 4.000 aan vaste lasten hebben. De TVL compenseert maximaal de helft van de vaste lasten.

Hoeveel TVL kan ik ontvangen?

Hoeveel TVL u ontvangt, hangt af van uw omzetverlies en uw branche. Voor uw vaste lasten wordt uitgegaan van een branchegemiddelde en niet van uw werkelijke vaste lasten. Voor cafés is dit bijvoorbeeld 25% van de omzet. De TVL bedraagt minimaal € 1.000 en maximaal € 50.000.

Let op! Heeft u eerder via de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) een eenmalige tegemoetkoming ontvangen en wilt u nu in aanmerking komen voor de TVL? Dan moet u een nieuwe aanvraag doen voor de TVL.

Let op! Net als de tegemoetkoming via de TOGS is ook de TVL belastingvrij. De TVL zal echter wel meetellen als omzet, voor het bepalen van de omzetdaling voor de NOW.

Kan ik de TVL aan te vragen?

De TVL is alleen bedoeld voor bedrijven met minder dan 250 werknemers. Bovendien geldt de TVL alleen voor specifieke categorieën bedrijven, waaronder de horeca, theaters en kermissen. Er gelden bovendien aanvullende voorwaarden.

Of uw bedrijf voor de tegemoetkoming in aanmerking komt, hangt af van de zogenaamde SBI-code. Deze code is dezelfde als voor de bedrijven die in aanmerking kwamen voor de TOGS-regeling. Dit was een vast bedrag aan tegemoetkoming in de vaste lasten van € 4.000. Bekijk de lijst met geschikte SBI-codes voor het aanvragen van de TOGS en TVL hier.

Hoe aanvragen?

Aanvragen kan vanaf 30 juni 12.00 uur digitaal via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Wij kunnen voor u de aanvraag doen. Neem daarvoor contact met ons via uw relatiebeheerder of het contactformulier onderaan deze pagina.

Kennisdossier op onze website

Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft om uw bedrijfsproces af te stemmen op de huidige genomen maatregelen in verband met het coronavirus? Of wat u kunt doen om uw bedrijf gezond te houden? Op onze website hebben we een pagina ingericht waar ons specialistenteam corona de komende tijd regelmatig haar kennis met u deelt. Houd deze pagina in de gaten, zodat u de juiste keuzes kunt maken voor uw organisatie. Heeft u specifieke vragen over de gevolgen voor uw organisatie? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij DRV of het specialistenteam corona. U kunt ook uw contactgegevens achterlaten en wij nemen contact met u op.