NOW: doe tijdig uw aangifte loonheffingen!

Artikel
NOW: doe tijdig uw aangifte loonheffingen

NOW: doe tijdig uw aangifte loonheffingen!

Artikel

Expertise: Belastingadvies
Onderwerp: Coronavirus
Laatste update: 26 maart 2020
Gepubliceerd: 26 maart 2020

Door de uitbraak van het coronavirus zijn door de overheid allerlei noodmaatregelen aangekondigd. Helaas is nog steeds niet duidelijk hoe ondernemers deze maatregelen (zoals de tegemoetkomingen voor werkgevers, zelfstandigen en het noodloket voor zwaar getroffen bedrijven) kunnen aanvragen. Wie hebben er recht op tegemoetkomingen en wanneer staan deze tegemoetkoming op de bankrekening van de ondernemer?

De belastingdienst heeft echter wél aangegeven dat werkgevers zo spoedig mogelijk hun aangifte loonheffingen in moeten dienen. Het indienen van de aangifte loonheffingen staat los van het vragen van uitstel van betaling van de aangifte loonheffingen.

Aangiften loonheffing nodig voor aanvraag NOW

Het tijdig indienen van de aangiften loonheffingen is noodzakelijk om sneller gebruik te kunnen maken van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Dit noodfonds is bedoeld om werkgevers met omzetverlies te compenseren. Zodat zij hun werknemers kunnen doorbetalen. Het UWV heeft voor de uitvoering hiervan de meest actuele gegevens uit uw aangifte loonheffingen nodig. Hoe sneller het UWV de meest actuele gegevens heeft, hoe sneller u weet waar u recht op heeft vanuit het noodfonds.

Helaas is overigens nog niet duidelijk hoe het omzetverlies berekend gaat worden. Wij raden u voor nu aan om tijdig uw aangifte loonheffingen te doen, zodat u zo snel mogelijk geholpen kan worden.

Kennisdossier op onze website

Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft om uw bedrijfsproces af te stemmen op de huidige genomen maatregelen in verband met het coronavirus ? Of wat u kunt doen om uw bedrijf gezond te houden? Op onze website hebben we een pagina ingericht waar ons specialistenteam corona de komende tijd regelmatig haar kennis met u deelt. Houd deze pagina in de gaten, zodat u de juiste keuzes kunt maken voor uw organisatie. Heeft u specifieke vragen over de gevolgen voor uw organisatie? Neem dan zeker contact op met uw contactpersoon bij DRV of vul onderstaand contactformulier in.