Mkb-ondernemingen met een krediet tot € 2,5 miljoen, die in de kern gezond zijn, krijgen zes maanden uitstel van aflossing op hun langlopende lening. Dat hebben ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank besloten op 19 maart.

De maatregel heeft als doel om mkb ondernemingen wat lucht te geven en is bedoeld als aanvulling van het noodpakket dat dinsdag door het kabinet werd gepresenteerd. De maatregel van banken geldt voor zakelijke klanten in alle sectoren met een krediet tot € 2,5 miljoen.

Nog niet duidelijk is hoe de banken de uitstel van aflossing vorm gaan geven. We houden dit voor u in de gaten. Bekijk hier welke mogelijkheden er voorhanden zijn om een tekort aan liquiditeiten op te vangen.

Kennisdossier op onze website

Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft om uw bedrijfsproces af te stemmen op de huidige genomen maatregelen in verband met het coronavirus ? Of wat u kunt doen om uw bedrijf gezond te houden? Op onze website hebben we een pagina ingericht waar ons specialistenteam corona de komende tijd regelmatig haar kennis met u deelt. Houd deze pagina in de gaten, zodat u de juiste keuzes kunt maken voor uw organisatie. Heeft u specifieke vragen over de gevolgen voor uw organisatie? Neem dan zeker contact op met uw contactpersoon bij Moore DRV of vul onderstaand contactformulier in.

Geschreven door:

Belastingadviseur Mariëlle Spuijbroek

mr. Mariëlle Spuijbroek

Partner en belastingadviseur