Automotive accountancy

Accountants voor automotive

Automotive accountancy

Ook de automotive branche profiteert van het economisch herstel. Met name de particuliere automarkt doet het goed. Toch zijn er diverse ontwikkelingen, denk aan elektrisch rijden en dalende aftersales, die invloed hebben op de verkoopcijfers. Als ondernemer in de automotive sector is het dan belangrijk om deze trends op de voet te volgen en de bedrijfsvoering daarop af te stemmen.

Hulp bij strategische keuzes

De aankoop van nieuwe auto’s groeit, maar dat betekent niet dat u uzelf geen zorgen hoeft te maken over de continuïteit van uw onderneming. Zo winnen nieuwe reisopties, zoals de opkomst van deelauto’s, terrein en vinden aankopen steeds vaker online plaats. Ook ontstaan er nieuw initiatieven om de krimp in de reparatie- en onderhoudsmarkt op te vangen en zorgt de nieuwe manier van uitstootmeting voor hogere nieuwprijzen met een hogere voorraadwaarde als gevolg. Het is duidelijk dat de automotive sector ingrijpend verandert en dat vraagt om goed onderbouwde strategische beslissingen.

Zijn er specifieke problemen die de presentaties van uw onderneming beïnvloeden? Uw accountant kan bij deze vraagstukken samenwerken met de adviseurs van DRV Performance Improvers. De adviseurs van DRV Performance Improvers ondersteunen bij alle mogelijke strategische en bedrijfskundige onderwerpen om prestaties significant en structureel verbeteren.

Bij bedrijfswaarderingen, bedrijfsovername en financieringen kan de hulp worden ingeroepen van de specialisten van DRV Corporate Finance.