Vanaf 1 maart 2021 zijn wij een jaar lang de trotse adoptieouders van de Indische neushoorn Namasté in Blijdorp. Met de adoptie ondersteunen we de dierentuin, om te voorkomen dat deze door de coronacrisis in haar bestaan wordt ingeperkt of zelfs bedreigd. Ook verdient Blijdorp onze steun vanwege haar bredere bijdrage aan educatie en natuurbehoud. Veel DRV’ers koesteren bovendien mooie herinneringen aan deze dierentuin.

Het goede leven van Namasté

Namasté is een Indische neushoorn die 11 februari 30 jaar oud is geworden. Haar dochter Karuna werd op Valentijnsdag 4 jaar oud. Het was het zevende kalfje dat Namasté gezond ter wereld bracht, wat zeer belangrijk is om de zeer bedreigde populatie Indische neushoorns in stand te houden. Zodra het kan gaan we persoonlijk kennismaken met Namasté en haar verzorgers in Blijdorp.

De Indische neushoorn is een van de zwaarste dieren in de Diergaarde. Met hun 1500 kilo zijn de olifanten de enige zwaargewichten die ze voor moet laten gaan. Dagelijks wordt Namasté verzorgd met vier volle kruiwagens met kuilgras en twee volle kruiwagens met rozenblaadjes. Tussendoor krijgt ze nog brokken en takken. Je moet natuurlijk iets doen op gewicht te blijven. Namasté is gek op badderen. Ze heeft een ‘buitenbad’ tot haar beschikking en in de winter in haar binnenbad in haar stal. Ook krijgt ze twee keer per week een pedicure. Kortom deze dame heeft het goed!

Wil je weten wat Namasté op dit moment doet? Volg haar dan live via de webcam.

Beide diepgeworteld in Rotterdam

Na de oorlog richtte de pleegvader van een van onze naamgevers, de heer Van der Veen, een administratiekantoor op in Rotterdam. Na de samenvoeging met het van oorsprong Zeeuwse kantoor De Roo & Fossen in 1990, ontstond het huidige DRV (De Roo en Van der Veen). Onze roots liggen dus voor een belangrijk deel in deze wereldstad Veel collega’s koesteren bovendien mooie herinneringen aan de best bezochte dierentuin van Nederland. Nog steeds is DRV in Zuidwest-Nederland actief. Daar staan onze vestigingen en zijn DRV’ers op tal van manieren betrokken bij de lokale samenleving.