Transport & logistiek accountancy & advies

Accountants voor transport en logistiek branche

Transport & logistiek accountancy & advies

In de transportsector zijn veel veranderingen gaande. Enerzijds treedt schaalvergroting op en bundelen transportbedrijven hun krachten in fusies en overnames. Anderzijds zijn er kleinere mkb’ers die zich steeds beter weten te onderscheiden. Daarbij zijn de verwachtingen voor de toekomst positief en wordt er een toenemende groei verwacht door de aantrekkende economie. De transport & logistiek blijft echter een lastige markt door het grote personeelstekort en de tarievendruk.

Sectorgroep Transport & logistiek

Ondernemers in de sector vinden bij DRV praktisch toepasbare oplossingen. Onze cliënten in de sector transport & logistiek zijn zowel kleine als (middel)grote mkb’ers op het gebied van wegvervoer en shipping. Om cliënten een optimale dienstverlening te kunnen verlenen is in de sectorgroep Transport & Logistiek branchespecifieke kennis samengebracht met kennis op het gebied van accountancy, belastingadvies, corporate finance, performance improvement, personeel en subsidies.

Accountants in de transport en logistiek

Als transportondernemer is het cruciaal om scherp inzicht te hebben in actuele financiële stuurfactoren. Daarnaast vragen de tarievendruk, het grote personeelstekort en de toenemende complexiteit in de supply chain om een actueel inzicht om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is DRV Pro. Met DRV Pro zorgen we voor dashboards met de juiste managementinformatie gebaseerd op een zeer efficiënt gevoerde administratie. Op basis van uw specifieke behoefte voegen we financiële en operationele data samen. Onderdeel van DRV Pro is dat uw adviseur meekijkt naar uw dashboard en wijst op zaken die uw aandacht nodig hebben.

Btw en fiscaal voordeel

Internationale transportondernemers lopen vaak tegen een wirwar van belastingregels aan. Want hoe zit het met de btw als u goederen importeert? Welk arbeidsrecht is van toepassing op uw internationale werknemers? En hoe moet de loonadministratie worden gevoerd? Onze fiscalisten staan u bij om uw individuele situatie belastingtechnisch zo optimaal mogelijk in te richten.

DRV is bovendien aangesloten bij het internationale netwerk van onafhankelijke accountantskantoren Moore Stephens International. Samen met deze internationale partners bieden we ondernemers uit ondersteuning bij grensoverschrijdende activiteiten.

Overnames binnen de Transport & Logistiek

Om concurrerend te kunnen blijven zet schaalvergroting steeds verder door in het weg- en watertransport. Transportondernemers werken met elkaar samen om hogere efficiency te bereiken. DRV heeft Corporate Finance-adviseurs die gespecialiseerd zijn in het vinden van de juiste match tussen bedrijven. We begeleiden een overnameproces van begin tot eind; van waardebepaling tot aan de onderhandelingen.