'De juiste softwareoplossingen zorgen voor rust en comfort in uw organisatie’

Column
Accountancy en IT Consultancy werken nauw samen

'De juiste softwareoplossingen zorgen voor rust en comfort in uw organisatie’

Column

Laatste update: 23 oktober 2019
Gepubliceerd: 23 oktober 2019

Accountancy en IT-Consultancy; in eerste instantie lijken deze twee specialismes weinig met elkaar te maken te hebben. David van de Plasse, partner en accountant bij DRV Accountants & Adviseurs in Goes, legt uit dat binnen DRV sprake is van een intensieve samenwerking om cliënten de beste ondersteuning te bieden. “Met slimme software-oplossingen maken we efficiënt werken mogelijk en kunnen we cliënten van waardevolle inzichten en adviezen voorzien.”

DRV Accountants & Adviseurs is in Zuidwest-Nederland actief vanuit twaalf kantoren, waarvan vier in Zeeland. Het accountantskantoor treedt naar buiten met de slogan ‘Stilletjes een van de beste kantoren van Nederland’. “We schreeuwen het niet van de daken, maar ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit die wij leveren onderscheidend is. Dit doen we door met specialisten naast de ondernemer te staan. Zo weten we wat een ondernemer bezighoudt en kunnen we met onze brede dienstverlening nagenoeg op ieder gebied ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld door ondernemers te helpen bij het selecteren en implementeren van softwareoplossingen en deze op maat inrichten zodat zij met de juiste informatie hun bedrijf kunnen sturen. Mijn collega Michel van Gils is manager van een tienkoppig team met IT-consultants en project managers en ziet door de grote vraag zijn team alleen maar groeien.”

Voor groot en klein

“We willen ondernemers van de juiste inzichten en adviezen voorzien”, legt Michel uit. “Toch merkten we al snel dat bij veel bedrijven processen niet efficiënt zijn ingericht en dat zij niet weten waar zij op gebied van informatietechnologie winst kunnen halen. Onze adviseurs hebben daarin een belangrijke rol. Zij signaleren vaak als eerste of verbeteringen mogelijk zijn. Het is heel simpel: wij bieden meerwaarde bij al die organisaties waar nog veel met papier en Excel wordt gewerkt en waar het maken van managementrapportages veel tijd kost”, legt Michel uit. “Ook bij kleine ondernemingen valt vaak winst te behalen. Zij kunnen bijvoorbeeld eenvoudig met een app hun inkoop- en verkoopfacturen aanleveren die wij automatisch verwerken. Vervolgens wordt die data omgezet tot actuele managementinformatie in een overzichtelijk dashboard. Zo kan de ondernemer zich richten op zijn kerntaken.”

Comfort en rust

Bij grote ondernemingen kan DRV een stap verder gaan en op basis van alle interne bedrijfsprocessen adviseren over de juiste softwareapplicaties en de implementatie. “We hebben professionele IT-consultants en project managers, beschikken over een sterk netwerk van softwareleveranciers en hebben veel ervaring in uiteenlopende branches. Die kennis zetten we in om ondernemers zo optimaal mogelijk te adviseren bij het maken van keuzes, het inrichten van nieuwe software, het overzetten van data en het beveiligen van gegevens. Vanzelfsprekend zorgen wij ook voor de complete implementatie zodat ondernemers deze nieuwe werkwijze zorgeloos kunnen omarmen”, aldus Michel. David is enthousiast. “De software is slechts een middel, maar het biedt veel mogelijkheden en kansen voor ondernemers. Met de juiste oplossingen wordt er niet alleen efficiënter gewerkt, ook kunnen ze ieder moment van de dag een actueel inzicht krijgen in bijvoorbeeld debiteuren, crediteuren, liquiditeitspositie, voorraden, onderhanden werk, projecten en verkoopkansen etc. Dat zorgt voor comfort en rust. Tijdens Contacta willen we ondernemers graag laten zien dat dit ook voor hun bedrijf mogelijk is.”

Gratis adviesgesprek tijdens Contacta

Wilt u weten wat dashboarding voor uw bedrijf kan betekenen? Of wilt u graag weten hoe u uw administratieve processen meer kunt stroomlijnen? Meld uzelf aan voor een gratis adviesgesprek van een half uur tijdens Contacta en stel uw vraag! Of bekijk hier het programma van DRV tijdens Contacta.