Btw terugvragen uit Verenigd Koninkrijk? Doe dit voor 29 maart 2019!

Artikel
Brexit

Btw terugvragen uit Verenigd Koninkrijk? Doe dit voor 29 maart 2019!

Artikel

Laatste update: 05 maart 2019
Gepubliceerd: 05 maart 2019

De stemming over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk is uitgesteld naar 12 maart, maar de Brexit staat voorlopig nog steeds gepland op 29 maart. Deze datum nadert met rasse schreden. Als voor deze datum geen overeenstemming wordt bereikt binnen het Britse parlement krijgen we te maken met een no-deal Brexit of wordt de Brexit uitgesteld.

Btw terugvragen lastiger

Bij een no-deal Brexit zal de procedure om btw uit het Verenigd Koninkrijk terug te vragen wijzigen. Teruggaafverzoeken van Britse btw kunnen dan niet langer via de Nederlandse Belastingdienst worden teruggevraagd. Deze procedure geldt namelijk alleen voor btw die is betaald in andere EU-landen. In plaats van het digitale portaal van de Nederlandse Belastingdienst moet u dan direct een verzoek indienen bij de Britse fiscus. U krijgt dan te maken met de procedures zoals deze in het Verenigd Koninkrijk gelden. Hierdoor kan het zijn dat uw btw veel later wordt terugbetaald.

Vraag uw Britse btw vóór 29 maart terug

Btw die u in 2018 heeft betaald in het Verenigd Koninkrijk kan in ieder geval nog tot 29 maart 2019 via de Nederlandse Belastingdienst worden teruggevraagd. Als de Brexit wordt uitgesteld of als er afspraken worden gemaakt met de EU, kunt u uw teruggaafverzoek waarschijnlijk ook na 29 maart 2019 nog indienen.

Aangezien echter nog onzeker is of er afspraken worden gemaakt over de Brexit tussen het Britse parlement en de EU en hoe deze afspraken er uit komen te zien, blijven de gevolgen van de Brexit onduidelijk. Daarom raden wij aan om de btw die u in 2018 in het Verenigd Koninkrijk heeft betaald voor 29 maart 2019 terug te vragen.

Heeft u vragen over de Brexit of het terugvragen van buitenlandse btw? Neem dan contact op met een van onze btw-specialisten.